15. august 2020
Retten i Holbæk skulle onsdag tage stilling til en sag om overtrædelse af forsamlingsforbuddet fra Høng. Foto: Mie Neel
Retten i Holbæk skulle onsdag tage stilling til en sag om overtrædelse af forsamlingsforbuddet fra Høng. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Caféejer dømt for at bryde forsamlingsforbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Caféejer dømt for at bryde forsamlingsforbud
Kalundborg - 30. juli 2020 kl. 08:27
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom anklageren anerkendte, at en 44-årig caféejer fra Høng havde handlet i god tro, da han den 1. april i år lod kunder spise i hans café trods forsamlingsforbuddet, blev den 44-årige alligevel idømt en bøde for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

En 44-årig caféejer fra Høng mødte onsdag op i Retten i Holbæk, hvor han var tiltalt for at have overtrådt det forsamlingsforbud, som blev indført 18. marts på grund af coronaepidemien.

Ifølge Ritzau har politiet flere end 1000 gange rejst sigtelse for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, men til forskel fra de fleste andre af sagerne, så nægtede den 44-årige at betale bøden, hvorfor sagen endte i retten.

- Jeg har altid betalt det, jeg skyldte, og de bøder, som jeg har fået, men denne bøde er urimelig. Reglerne er komplicerede, og vi troede, vi overholdt dem, forklarede den 44-årige i retten.

Caféen havde holdt lukket de første dage af coronakrisen, men havde genåbnet for at sælge takeaway.

Den 44-årige havde sat stolene op på bordene og lukket caféen ned for gæster, men et enkelt bord var dog stadig åbent, da den 44-årige havde forstået at det var lovligt, så længe der var under ti personer ad gangen i caféen.

Den tolkning var politiet ikke enig i, da de om aftenen den 1. april kom forbi caféen, og det var anklageren heller ikke, da han i sin procedure udlagde sagen for retten.

- Jeg tror godt, at vi alle kan blive enige om, at reglerne ikke er lige til at forstå. I har rent faktisk gjort en indsats for at sætte jer ind i reglerne, og i har handlet i god tro, men man fritages ikke for straf, selvom man ikke kender loven, sagde han.

Efter en kort pause valgte dommeren at følge anklagerens påstand og idømme den 44-årige en bøde på 5.000 kroner. Den 44-årige valgte at modtage dommen.

Sagen var en af de første af flere sager om overtrædelse af forsamlingsforbuddet, som kommer for retten rundt om i landet i de kommende uger.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk