17. september 2019
Elvervej 15, Kalundborg, er et nyopført sommerhus i modernistisk stil og udført i et enkelt formsprog. Foto: Kalundborg Kommune
gallery icon

Se billedserie

Elvervej 15, Kalundborg, er et nyopført sommerhus i modernistisk stil og udført i et enkelt formsprog. Foto: Kalundborg Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bygninger blev præmieret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bygninger blev præmieret
Kalundborg - 04. oktober 2016 kl. 21:10
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborg: Fire meget forskellige lokale bygnin­ger blev fremhævet og præmieret i aftes - på arkitekturens dag - i Kalundborg. Det skete på rådhuset på Holbækvej, hvor præmieringsudvalgets formand, Svend Erik Autzen, (V), afslørede de fire foretrukne kandidater blandt i alt 13 forslag. Alle fire er ligestillede - altså vindere i samme grad.

Den første var den statelige ejendom Gydekilde på Sæbyvej ved Høng. Ejendommen er genopbygget efter en brand for tre år siden, og der er gennemført en fornem renovering. De to kviste på taget er et nyt element, som er et plus for ejendommen, lød det fra præmieringsudvalget.

Den næste præmierede ejendom var Elvervej 15, Kalundborg, som fik rosende ord med på vejen for modernistisk stil, enkelt form­sprog og for bygningens samspil med landskabet.

FOB's ejendom på Slotsgade 1 præmieres for istandsættelse, der er sket med dyb forståelse for bygningens fremtrædende placering i gadebilledet. Renoveringen er også sket med respekt for bygningens stil og historie.

Statoils nye administrationsbygning blev også præmieret for blandt andet udnyttelsen af teknikhuse på taget af bygningens 100 meter lange facade, der både giver en vis højde og en god helhed, lød vurderingen.

Udvalget skulle egentlig kun have præmieret tre bygninger, men det blev til fire, og der var desuden rosende omtale til ejendommen Møllebakken 40 i Kalundborg og ejendommen Sæbyvej 21 i Høng.

Inden bygningspræmieringen var der foredrag ved Palle Bruun Olsen, Kalundborg Kommunes egen lokal- og kulturhistoriske ekspert, om hvordan en række lokale arkitekter har sat deres præg på Kalundborg og inspireret eftertiden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk