15. oktober 2019
Det ser ud til, at der er bygget en del huse ved Gisselørevej, men det er endnu kun en grusvej, der fører trafikken ad Gisselørevej, mod Gisseløre og Kystvejen. Her ses Gisselørevej fra Lundevej/Hestehaven og ned mod fjorden. Foto: ca. 1917 

(Kalundborg Lokalarkiv)
gallery icon

Se billedserie

Det ser ud til, at der er bygget en del huse ved Gisselørevej, men det er endnu kun en grusvej, der fører trafikken ad Gisselørevej, mod Gisseløre og Kystvejen. Her ses Gisselørevej fra Lundevej/Hestehaven og ned mod fjorden. Foto: ca. 1917 (Kalundborg Lokalarkiv)
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byggeboom på Gisselørevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggeboom på Gisselørevej
Kalundborg - 20. april 2019 kl. 10:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I slutningen af 1800-tallet var nogle få af husene på Gisselørevej blevet bygget, men først i perioden 1913-1914 blev 17 af husene på Gisselørevej opført.

Disse huse blev bygget på nogle arealer, som var blevet købt af en nystartet arbejderbyggeforening, så langt de fleste af husene på Gisselørevej stammer således fra tiden mellem 1913-1914.

Omkring Gisselørevej var der før i tiden mange indkøbsmuligheder.

I krydset Hestehaven - Lundevej - Lundemarken og Gisselørevej lå der på sydsiden to købmandsbutikker, på nordsiden, ud mod Ellinglund, havde gartner Rasmussen sin butik, og på den anden side af Lundemarken, ind mod byen, var der slagterforretning.

Den sidste af disse fire butikker der lukkede, var købmand Willy Møller på Gisselørevej 4.

Længere nede ad Gisselørevej i nr. 8 var der i mange år en iskiosk. Om sommeren kunne man hos fru Larsen købe is, slik m.m., når turen gik til badeanstalten på Gisseløre.

Niels A. Jensen
Kalundborg Lokalarkiv

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk