22. oktober 2020
Bagerbutikken på Lundevej 13, hvor bagermester Andreas Frederik Larsens hustru Nielsine Andrea Larsen står ved indgangen til bagerbutikken. Foto: Først i 1920?erne  (Kalundborg Lokalarkiv)
gallery icon

Se billedserie

Bagerbutikken på Lundevej 13, hvor bagermester Andreas Frederik Larsens hustru Nielsine Andrea Larsen står ved indgangen til bagerbutikken. Foto: Først i 1920?erne (Kalundborg Lokalarkiv)
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Butikcentret« på Lundevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Butikcentret« på Lundevej
Kalundborg - 26. september 2020 kl. 10:08

Før Esbern Snaresvej blev anlagt, var Lundevej den eneste indfaldsvej til byen, når man kom fra Røsnæs. På Lundevej mellem Hærvigsgade og Bautrupsvej, opstod der i starten af 1900-tallet, et lille butikscenter, hvor der var slagter, købmand, skomager, gartner og manufakturhandler.

På Lundevej 9 var der skomagerværksted og i nr. 11 var der slagter og købmand. Der var bagerforretning i nr. 13, derefter gartner og på hjørnet af Lundevej og Hærvigsgade manufakturhandel.

På nordsiden af Lundevej i nr. 6, var der i en periode slagter samt isfremstilling og isbutik.

Der var også købmand i Hærvigsgade, og på det vestlige hjørne af Lundevej og Hærvigsgade var der i mange år ismejeri, og et lille stykke ud af Lundevej lå der endnu en gartnerbutik.

Der har således på Lundevej været gode muligheder for at klare mange af dagligdagens indkøb. Butikkerne har nok også hentet en del af omsætningen fra den trafik, der var til og fra byen.

Niels A. Jensen
Kalundborg Lokalarkiv

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk