16. september 2019
Ubby Forsamlingshus har lagt lokaler til mange forskellige arrangementer. I 2006 var det en bryllupsmesse. 

Foto: Lotta Lemche
gallery icon

Se billedserie

Ubby Forsamlingshus har lagt lokaler til mange forskellige arrangementer. I 2006 var det en bryllupsmesse. Foto: Lotta Lemche
Foto: FOTO: Lotta Lemche
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brug for endnu flere bidrag til fejring af forsamlingshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brug for endnu flere bidrag til fejring af forsamlingshus
Kalundborg - 23. marts 2019 kl. 10:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vigtigheden af Ubby Forsamlingshus og de faciliteter, det byder på, er stor. Forsamlingshuset, der efter kommunesammenlægningen i 2007 ligger midt i midt i Kalundborg Kommune, har formået gennem alle årene at forblive områdets samlingspunkt, og lagt lokaler til en meget bred vifte af arrangementer. Den succes er der al mulig grund til at fejre, når det i år er 100 år siden, det nuværende Ubby Forsamlingshus blev bygget.

Når man fester, så koster det penge, derfor begyndte en flok ildsjæle for et par måneder siden en indsamling, der skal skaffe midler til festlighederne.

- Vi har indtil nu indsamlet over 50.000 kr., hvoraf vi har fået de 20.000 kr. fra Bent.O. Jørgensens Fond samt 10.000 kr. fra Kalundborg Kommune. Derudover er der kommet en række bidrag fra private borgere og enkelte virksomheder. Men er plads til beløb fra endnu flere, siger en forhåbningsfuld Niels Brødsgaard, der er med i det udvalg, som arbejder med at skaffe penge til festlighederne, som for længst er planlagt.

Niels Brødsgaard, som er meget taknemmelig det indsamlede beløb, håber, der kan samles flere penge ind, end der skal bruges til festlighederne.

- Hvis det lykkes, så er det mit forslag, at vi køber kunst for pengene. gerne et maleri vi kan hænge inde i forsamlingshuset som et varigt minde om de første 100 år.

Foran forsamlingshuset, som nu hedder Ubby Kultur- og Forsamlingshus, står en skulptur, der er lavet af kunstneren Keld Moseholm. Den blev også indkøbt efter en indsamling blandt borgerne efter den seneste om- og tilbygning af forsamlingshuset.

Man kan bidrage til fejringen via bankoverførsel til Dragsholm Sparekasse, via MobilePay samt kontant til Bente Andersen og Niels Brødsgaard.

Fejringen begynder
Tirsdag den 26. marts indledes festslighederne med åbningen af en udstilling om forsamlingshuset, en fællesspisning samt foredrag af Pia Fris Laneth om Emma Gad. Udstillingen kan ses frem til midt i april. Den 6. april er der reception samt præsentation af jubilæumsskriftet om Ubby Forsamlingshus. På 50 sider fortælle journalist Jørgen T. Madsen historien om forsamlingshuset.

Den store dag afsluttes med en festmiddag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk