22. januar 2018
Avista Oil-branden udviklede sig voldsomt med eksplosioner, men en massiv indsats fra Brand og Redning med 15 brandbiler og omkring 50 mand var meget effektiv. Foto: Søren Kloster Sørensen
gallery icon

Se billedserie

Avista Oil-branden udviklede sig voldsomt med eksplosioner, men en massiv indsats fra Brand og Redning med 15 brandbiler og omkring 50 mand var meget effektiv. Foto: Søren Kloster Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brand hærgede produktionsanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brand hærgede produktionsanlæg
Kalundborg - 24. juli 2017 kl. 11:31
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Avista Oil, det tidligere Dansk Olie Genbrug, blev mandag morgen ramt af en ødelæggende brand, og en stor, tyk, sort røgsøjle over fabrikken på Juelsmindevej i Kalundborg understregede alvoren.

arrow Læs også: Avista-direktør opmuntret over brandårsag

Branden udviklede sig hurtigt, og inde fra fabrikken lød der eksplosioner, og varmen var så høj, at iturevne tagplader fløj opad med det orangerøde, flammende centrum i røgsøjlen. Ifølge Vejdirektoratet gav den store brand kø på Holbækmotorvejen, og politiet opfordrede folk til at holde sig væk fra brandstedet.

I kampen mod flammerne deltog også en Svitzer-bugseringsbåd, som med sine vandkanoner hjalp med at pøse vand på branden, og samarbejdet om slukningen gik rigtig godt, fortæller beredskabschef Lasse E. Hansen fra Brand og Redning Vestsjælland.

- Der er ikke længere fare for udbredelse til andre bygninger eller anlæg, og vi kan nu holde fokus på slukningen af selve branden, som vi har godt styr på, fortalte beredskabschefen i formiddag klokken 9.52.

Avista Oil, der genraffinerer spildolie til »ny« baseolie, var op til storbranden mandag godt på vej ud af en længerevarende krise på grund af kollapset i oliepriserne på verdensmarkedet. Nu var markedssituationen for baseolie og smøreolie bedret betydeligt, og Avista Oil var i gang med at udvide produktionskapaciteten med 40 procent på anlægget i Kalundborg, da katastrofebranden ramte hele Avista Oils produktionsanlæg.

arrow Teknisk fejl skyld i storbrand
16. oktober 2017 kl. 16:23 Opdateret: kl. 16:27
arrow Brandårsagen er stadig ikke kendt
26. september 2017 kl. 18:11 Opdateret: kl. 13:04
arrow Brand hos Statoil udløste stor-alarm
12. september 2017 kl. 17:33 Opdateret: kl. 17:33
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk