2. december 2020
Arbejdet med anlæg af cykelsti mellem Røsnæs og Kalundborg - 5,4 km - begyndte sidste år. Og der resterer en pæn del endnu. Foto: Jens Wollesen
Arbejdet med anlæg af cykelsti mellem Røsnæs og Kalundborg - 5,4 km - begyndte sidste år. Og der resterer en pæn del endnu. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester om dyr cykelsti: - Ikke ligefrem til topkarakter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester om dyr cykelsti: - Ikke ligefrem til topkarakter
Kalundborg - 22. oktober 2020 kl. 14:36

»Orientering om udfordringer i proces og økonomi i forbindelse med anlæg af cykelstien til Røsnæs«.

Under denne overskrift fik økonomiudvalget i Kalundborg Kommune i aftes en lukket orientering om et projekt, som både i økonomi og tidsforbrug falder langt udenfor rammen. Det er næppe forkert at slå fast, at cykelstien til Røsnæs ikke er blevet den succeshistorie, som et flertal af medlemmerne af Kalundborg Kommunalbestyrelse forventede, da de folkevalgte for to år siden besluttede at anlægge den 5,4 kilometer lange cykelsti mellem Nyrupvej og Ulstrup.

Borgmester Martin Damm (V) har ikke mange bemærkninger:

- Jeg kan ikke referere fra et lukket punkt. Men det er vel ingen overdrivelse at påstå, at projekt Røsnæs-­cykelsti ikke ligefrem står til topkarakter, siger han.

Bliver cykelstien endnu dyrere og bliver den færdig i år?

- Det drøftede vi ikke. Vi fik en orientering om forløbet fra projektets begyndelse og frem til nu. Der var ikke, i den forstand, noget nyt på bordet.

Da projektet blev lagt frem - og drøftet på et velbesøgt borgermøde på Røsnæs - var forventningen en cykelsti til færdiggørelse i år og til en pris på godt 17 millioner kroner.

Det er langt fra givet, at cykelstien kan afsluttes i år. Og prisen nærmer sig de 28 millioner kroner. Formanden for teknik- og miljøudvalget, Jakob Beck Jensen (V), har tidligere erkendt, at der er begået alvorlige fejl i arbejdet, men han afviste i september alligevel, at Kalundborg Kommune kunne have handlet anderledes.

- Som politikere er vi nødt til at vægte fagkundskabens ord højere end de forslag, som vi modtager fra almindelige borgere, sagde han som kommentar til udsagn fra Røsnæs-borgere om, at den udmeldte pris aldrig ville kunne holde på grund af manglende kendskab til Røsnæs - og den valgte rute gennem Ulstrup.

Røsnæs Beboerforening blev skabt i 1977. Første punkt på dagsordenen dengang, for 43 år siden, var - en cykelsti til Kalundborg.

BR

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk