17. september 2019
Friluftsråd græmmer sig - borgmester er vred. Klagenævn siger nej til feriecenter-byggeri på kommunal jord ved Klintegården. Foto: Per Christensen
Friluftsråd græmmer sig - borgmester er vred. Klagenævn siger nej til feriecenter-byggeri på kommunal jord ved Klintegården. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: - Vi er alle sammen til grin i den sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: - Vi er alle sammen til grin i den sag
Kalundborg - 20. marts 2019 kl. 10:48
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Miljø- og Fødevareklagenævnet siger nej til byggeri af et hotel og feriecenter på Klintegården ved Nostrup på Røsnæs. Det glæder Friluftsrådet, som klagede over den dispensation, som en anden statslig myndighed, Kystdirektoratet, gav i 2017.

- Vi er meget tilfredse med afgørelsen, som understreger, at strandbeskyttelseslinjen skal tages alvorligt. Grunden er naturskøn i sig selv, men som grøn kile med sommerhusområder på begge sider er den også meget vigtig for borgernes muligheder for at komme ned til kysten, siger Flemming Larsen, der er bestyrelsesmedlem i Friluftsrådet - og som bor i området.

Borgmester Martin Damm (V), Kalundborg Kommune, er til gengæld rasende:

- Denne sag har vel strakt sig over 40 år, og den viser, hvordan statslige myndigheder leger kluddermor med sig selv og gør staten og det offentlige til grin. Hver gang en statslig myndighed har truffet en afgørelse i sagen, har en anden statslig myndighed ændret den. Det er jo absurd, når staten klager over sig selv! Hvis nogen fra en anden planet kiggede forbi, ville de ryste på hovedet, siger Martin Damm.

- Vi skal lige sunde os over afgørelsen. Og så må vi se, hvad vi så skal gøre, tilføjer han.

Friluftsrådet er til gengæld meget tilfreds:

- Et kystnært hotelbyggeri kunne have begrænset lokalbefolkningens mulighed for at nyde den unikke og dramatiske kystlinje mellem Røsnæs og Kalundborg. Men efter denne afgørelse kan vi i Friluftsrådet Nordvestsjælland ånde lettet op, siger Flemming Larsen.

Kystdirektoratet gav i 2017 dispensation til at opføre et hotel og tilhørende servicefaciliteter på grunden, som ligger inden for strandbeskyttelseslinjen ved Nostrup by i Kalundborg Kommune.

Begrundelsen for dispensationen var, at Kalundborg Kommune, der ejer grunden, kunne udnytte den byggeret, som blev indskrevet i fredningen af området i 1977 - for 42 år siden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk