19. juli 2019
Martin Damm (V), borgmester, Kalundborg: - Der er vel investeret henved 50 milliarder kroner i supersygehuse, og nu er turen så kommet til et udspil om at investere i det nære sundhedsvæsen. Foto: Per Christensen
Martin Damm (V), borgmester, Kalundborg: - Der er vel investeret henved 50 milliarder kroner i supersygehuse, og nu er turen så kommet til et udspil om at investere i det nære sundhedsvæsen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: - Reform vil kræve flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: - Reform vil kræve flere penge
Kalundborg - 17. januar 2019 kl. 09:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Hvis intentionerne bag en sundhedsreform skal virke i forhold til nærhedsprincipperne, vil det kræve flere penge. Der skal ganske enkelt uddannes mere sundhedsfagligt personale, fordi vi bliver flere og flere ældre.

Det siger borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V) som kommentar til regeringens sundhedspolitiske udspil.

Martin Damm er således ganske på linje med, at regeringen med sit udspil, der vinker regionsrådene farvel og til gengæld afsætter seks milliarder kroner ekstra til flere praktiserende læger og mere sundhedspersonale tættere på borgerne, nu lægges på bordet.

- Der er vel investeret henved 50 milliarder kroner i supersygehuse, og nu er turen så kommet til et udspil om at investere i det nære sundhedsvæsen. Afsættet her er også at styrke samarbejdet mellem sygehusene og de praktiserende læger. Det kan jeg ikke være uenig i, så længe betingelserne for en succes på området opfyldes. Og det er - flere ressourcer. Vi kan ikke gøre noget uden læger og sygeplejersker, og nærhedsprincippet kan ikke løftes uden tilgang af sundhedsfagligt personale, og slet ikke i en tid, hvor sundhedsudgifterne under alle omstændigheder udvikler sig kraftigt på baggrund af demografien, siger Martin Damm.

Hvad vil en sundhedsreform på det nye grundlag betyde af ekstraopgaver for Kalundborg Kommune?

- Det er alt for tidligt at sige noget om. Jeg betragter regeringens udspil som oplæg til forhandling, og det er vel ikke givet, at sundhedsreformen får et udseende, præcis som det er lagt frem nu. I udgangspunktet kan jeg støtte princippet om øget nærhed ud fra, at »det, der ikke er svært, kan være nært«, siger Martin Damm.

BR

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk