1. august 2021
Første spadestik til byggeri af handicap- og ældreboligerne i Hyldens Kvarter blev taget sidste år med Maja Hansen, formand for boligselskabet Alliken, og socialudvalgsformand Gitte ­Johansen i forgrunden. Boligerne er klar til brug til august. Foto: Per Christensen
Første spadestik til byggeri af handicap- og ældreboligerne i Hyldens Kvarter blev taget sidste år med Maja Hansen, formand for boligselskabet Alliken, og socialudvalgsformand Gitte ­Johansen i forgrunden. Boligerne er klar til brug til august. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: - Det er da en lidt ærgerlig udgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Borgmester: - Det er da en lidt ærgerlig udgift
Kalundborg - 18. juni 2021 kl. 05:30
Af Bjarne Robdrup

- Jeg kan ikke trykke ned på et konkret punkt og fastslå, at der eller der ligger forklaringen. Men det er da en lidt ærgerlig udgift.

Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg Kommune, måtte sammen med økonomiudvalgets øvrige otte medlemmer onsdag konstatere, at der vil blive brug for ekstra penge i forbindelse med kommunens og boligselsabet Allikens byggeri af 42 handicap- og ældreboliger i Hyldens Kvarter i Høng.

Men hvor der oftest er tale om komplicerede byggerier til mange millioner kroner, der af rådgiversiden ikke rammer skiven og derfor afstedkommer behov for tillægsbevillinger, handler det i denne sag om merudgifter til inventar.

Kommunalbestyrelsen besluttede i oktober 2018 og i januar 2020 at afsætte i alt 8,469 millioner kroner til opførelse af kommunale servicearealer ved 42 nye, almene ældreboliger i Hyldens Kvarter i Høng.

Nu viser det sig, som forvaltningen formulerer sig i oplægget til den politiske sagsbehandling, at »den gennemførte proces har vist, at der er behov for en yderligere anlægsbevilling til inventar og øvrige udgifter til fælleskøkkener og servicearealer«.

Mere præcist lyder forklaringen som følger:

»Den gennemførte proces har vist, at en del af udgifterne til inventar til fælleskøkkener og servicearealer, socialtilsynsgodkendelse, it-udgifter, overfaldsalarmer, garderobeskabe, skabe til opbevaring af medicin, promillegebyr, rådgiverhonorar og andet ikke kan afholdes indenfor den afsatte ramme til disse udgifter«.

Den kommnunale direktør på fagområdet indstiller derfor, at der gives en sådan anlægsbevilling på i alt 1,3 millioner kroner, finansieret af kassen.

Er det ikke en relativ stor overskridelse set i forhold til beløbsramme og det faktum, at der jo ikke er tale om uforudsete byggeudfordringer?

- Jo. Men jeg antager, at der er lavet nogle beregninger på det berørte område, som har vist sig ikke at være dækkende i forhold til de konkrete behov.

- Det er klart, at området omkring de kommunale servicearealer også skal være på plads, når Hyldens Kvarter tages i brug, siger Martin Damm.

Der er, konstaterer forvaltningen, »som led i den endelige fastlæggelse af planløsning og arealfordeling blevet mulighed for etablering af to kommunale akutpladser, som er placeret i de kommunale servicearealer«.

I sagsbehandlingen er det også oplyst, at der i anlægsbudgettet for 2021 er afsat en såkaldt robusthedspulje på henholdsvis fem millioner kroner og 7,2 millioner kroner.

Det forventes, at kommunalbestyrelsen godkender tillægsbevillingen på sit kommende møde.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk