26. juni 2019
Hanne Olsen (S) ser gerne, at borgermødet er helt åben uden forslag og anbefalinger af linjeføring. Niels Erik Danielsen (EL) glæder sig over borgerinddragelsen.
gallery icon

Se billedserie

Hanne Olsen (S) ser gerne, at borgermødet er helt åben uden forslag og anbefalinger af linjeføring. Niels Erik Danielsen (EL) glæder sig over borgerinddragelsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgermøde skal drøfte linjeføring for cykelsti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgermøde skal drøfte linjeføring for cykelsti
Kalundborg - 08. februar 2019 kl. 20:23
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der ligger et forslag til en linjeføring, men teknik- og miljøudvalget i Kalundborg Kommune går ind til borgermødet i marts om plan for en ny cykelsti på Røsnæs med åbent sind.

- At der er et oplæg til en linjeføring, er ikke ensbetydende med, at vi også har valgt, at sådan skal det være, siger formanden for udvalget, Jakob Beck Jensen (V).

- Vi vil gerne have en åben drøftelse, med gode borgerforslag til, hvordan stien skal placeres. Vi kommer med en anbefaling, men der er ikke noget, der er besluttet, tilføjer han.

Hanne Olesen (S) tog forbehold for indstillingen.

Det gjorde hun, fordi hun er af den opfattelse, at Kalundborg Kommune skal gå til borgermødet med en helt åben dagsorden, at det er borgerne, der beslutter linjeføringen.

Niels Erik Danielsen (EL) har efter udvalgsmødet reageret med følgende udtalelse:

- På mødet behandlede vi en sag om en linjeføring af en cykelsti til Røsnæs. Vi har drøftet processen forud for valg af linjeføring og afholdelse af borgermøde, og hvad der skal drøftes på borgermødet. Vi inviterer alle interesserede og lodsejere, som har skelgrænse mod cykelstien. Det bliver muligt på borgermødet at præsentere forskellige løsningsmuligheder og høre borgernes opfattelse. Der er således lagt op til en grundig borgerinddragelse - og det er jo positivt. Hvorfor vi ikke kunne gøre det samme i forbindelse med vejen mellem Raklev og Herredsåsen - det forstår jeg ikke, kommenterer Niels Erik Danielsen.

Jakob Beck Jensen:
- Jeg har ikke kommentarer til Niels Erik Danielsens afsluttende bemærkning. Den sag er ligesom afgjort.

Teknik- og miljøudvalget godkendte i september sidste år et oplæg til proces for stiforbindelsen til Røsnæs.

Ved budgetaftalen for 2018-2021 blev der afsat 60 procent af stiens budgetterede omkostning, der fordeler sig med 4,3 millioner kroner i fjor og 8,0 millioner kroner i indeværende år.

Der er tillige valgt en rådgiver til projektet. Denne proces har, som administrationen udtrykker det, taget længere tid end forventet, samtidig med, at der er undersøgt flere mulige løsninger for linjeføring og udformning.

Men intet er afgjort, når borgerne inviteres til møde i marts.

Cykelstiforbindelsen forventes med den nuværende tidsplan at kunne stå færdig i begyndelsen af 2020.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk