12. juli 2020
Borgerne vil meget gerne have afsløret, hvem kattemorderen er. Sagen er meldt til politiet.
Borgerne vil meget gerne have afsløret, hvem kattemorderen er. Sagen er meldt til politiet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere jager kattemorder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere jager kattemorder
Opdateret 18. november 2019 kl. 10:25
Kalundborg - 18. november 2019 kl. 10:02
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

50 katte er anskudt eller forsvundet over 15 år i stille beboelseskvarter ved Kalundborg. Nu har borgerne fået nok.

arrow Læs også: Spadseretur endte fatalt for Kasper

Indenfor de seneste 15 år er fem katte fundet anskudt, og 45 katte er forsvundet uden at efterlade sig spor. Og inden for de sidste par måneder har to katte fra hver ende af Fjorddalsvej lidt en pinefuld død med et projektil i kroppen.

Det fortæller Anders Hjorth-Jørgensen, Fjorddalsvej 3 i Kalundborg. Han har senest omdelt en løbeseddel med beskrivelse af sagen og advarsel til kvarterets katteejere:

- De to nylige drab er nu meldt til politiet, for det er som bekendt ikke tilladt at dræbe katte hverken på egen eller andres matrikel. Hvis nogen i kvarteret kan bidrage med oplysninger i sagen, hører vi gerne om det. Psykopaten må stoppes! skriver Anders Hjorth-Jørgensen.

- Man tror det næppe, men et lille idyllisk villakvarter - Myrekærs Huse/Sdr. Nyrup syd for Røsnæsvej med 35 matrikler tæt på skov og strand - har igennem 15 år været præget af uhyggelige hændelser, siger Anders Hjorth-Jørgensen.

- Kvarterets katte dør med hagl i kroppen eller forsvinder sporløst. 6. oktober i år adopterede vi et halvandet år gammelt søskendepar, hunkatten Coco og hankatten Creamy. Efter en uge gik de ud og ind af huset, som om de altid havde boet på vores matrikel.

Små 14 dage senere kom vi hjem ud på aftenen og blev straks mødt af kattene - Creamy med et smadret, blodigt øje. Vagtdyrlægen kunne fortælle, at øjet ikke var til at redde. Og da katten efterfølgende gik baglæns og faldt om, måtte vi aflive ham. En røntgenscanning viste, at han havde et 4,5 mm hagl siddende i kraniet bag højre øje.

Det var den femte kat, vi mistede over en årrække, siger Anders Hjorth-Jørgensen:

- Er der så en mistænkt i sagen? Ja, og politiet har også fået navnet på vedkommende, men personen er en hårdnakket og meget overbevisende benægter.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard, at man har modtaget en anmeldelse om sagen.

- Vi modtog anmeldelsen den 30. oktober. Den ligger til behandling hos vores dyreværnsenhed. Vi har fået oplysninger om en række vidner og om en mulig mistænkt, og vil tage kontakt til disse, for at få klarhed over sagen, fortæller han.

arrow Røntgenfoto viser at kat blev skudt
19. november 2019 kl. 13:37 Opdateret: kl. 13:52
arrow Politiet advarer: Man må ikke skyde løse katte
18. november 2019 kl. 11:05 Opdateret: kl. 11:06
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk