2. marts 2021
Formand for teknik- og miljøudvalget Jakob Beck Jensen var vært på mandagens virtuelle borgermøde.
Formand for teknik- og miljøudvalget Jakob Beck Jensen var vært på mandagens virtuelle borgermøde.
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere havde mange spørgsmål om solcellepark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere havde mange spørgsmål om solcellepark
Kalundborg - 23. februar 2021 kl. 11:16
Af Thomas Rye

Det er godt et år siden at kommunalbestyrelsen vedtog, at der skulle udarbejdes et kommuneplantillæg for etableringen af større solcelleanlæg i Kalundborg Kommune.

Tillægget kommer til at in­de­hol­de en række fokusområder, som kommunen væg­ter ved etableringen af sådanne anlæg, blandt andet inddragelse af lokalområderne, beskyttelse af grundvandet og øget biodiversitet.

Baggrunden for kommuneplantillægget var, at der i Kalundborg Kommune er en stigende interesse for at etablere solcelleparker, og på nuværende tidspunkt har Kalundborg Kommune ikke mindre end ni ansøgninger om at etablere nye solcelleparker, der til sammen omfatter omkring tusinde hektar.

Mandag aften inviterede kommunen til virtuelt borgermøde, hvor det nye kommuneplantillæg var til debat. Flere af deltagerne var interesserede i at vide, hvor de nye solcelleparker skal placeres. De fik dog ikke noget svar.

- Hver ansøgning skal behandles for sig, og der skal holdes lokale høringer og udarbejdes lokalplaner for hvert enkelt anlæg, sagde formanden for teknik- og miljøudvalget Jakob Beck Jensen (V).

Formanden understregede at det er afgørende for teknik- og miljøudvalget, at lokalsamfundene bliver inddraget i de enkelte projekter - noget som også planlægger Sørine Lærke Sørensen fra Kalundborg Kommune var inde på i sit indlæg.

- Borgerne er dem, som kender området bedst. Hvis vi inddrager dem tidligt, kan vi udvikle nogle bedre løsninger og sikre borgerne større tilfredshed, og at de føler medejerskab til projektet, sagde hun.

Kommunen forestiller sig blandt andet, at etableringen af solcelleparker kan være en anledning til at skabe nye, rekreative, grønne områder og andre faciliteter til glæde for lokalsamfundene.

- Skal man for eksempel plante et læbælte, giver det måske god mening også at lave en sti, der kan forbinde to landsbyer, eller åbne nye grønne områder op for besøgende, sagde Sørine Lærke Sørensen.

I løbet af aftenen blev der stillet mange skriftlige spørgsmål til de planlagte anlæg.

En spørger ville vide, hvorfor anlæggene skal være så store.

- Nu er det ikke kommunen som laver ansøgningerne, men hvis vi i stedet skulle have mange små anlæg, ville det kræve endnu flere solceller for at nå op på den samme kapacitet, sagde Jakob Beck Jensen.

En anden spørger ville vide, om etableringen af flere solcelleparker ikke vil begrænse adgangen til en stor del af kommunens natur.

- I teknik- og miljøudvalget lægger vi stor vægt på, at anlæggene bidrager til, at vi kan komme endnu lettere ud i naturen og landområderne, understregede Jakob Beck Jensen.

Den offentlige høring fortsætter frem til den 8. marts.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk