26. marts 2019
Ny Vesthavn i Kalundborg Fjord har 15 meters vanddybde ud til en 500 meter lang kaj.
gallery icon

Se billedserie

Ny Vesthavn i Kalundborg Fjord har 15 meters vanddybde ud til en 500 meter lang kaj.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere får rundtur på Ny Vesthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere får rundtur på Ny Vesthavn
Kalundborg - 12. juli 2018 kl. 15:59
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udvidelsen med Ny Vesthavn i Kalundborg kører - næsten - som på skinner. Indpumpningen af sand tager dog lidt længere tid end beregnet i forhold til et estimat på 15.000 kubikmeter i døgnet.

Det er enorme mængder sand, der skal bruges til inddæmningen af de 130.000 kvadratmeter på søområdet. Der skal i alt bruges mere end 900.000 kubikmeter sand til den opgave, og i denne uge passerede man 636.000 kubikmeter, altså cirka to tredjedele, oplyser havnedirektør Bent Rasmussen, Kalundborg Havn.

Det er dog ikke noget, der får Bent Rasmussen til at tvivle på, at Ny Vesthavn skal nå at blive klar til den 1. marts 2019 som planlagt.

- Vi har fået rigtig mange henvendelser fra borgere og foreninger, som gerne vil på besøg på Ny Vesthavn-byggepladsen. Det har havnen talt med entreprenøren (Hercules Fundering, red.) om, og det vil vi meget gerne invitere til. Vi har sat en dato for et offentligt arrangement, lørdag den 8. september, men vi er ikke klar med indholdet endnu og har ikke sat et tidspunkt på. Det vender vi tilbage om, siger Bent Rasmussen.

Han regner med et stort ryk­ind den dag på byggepladsen vest for Asnæsværket, hvor man fra havnens side vil tage folk ind i grupper på omkring 100 ad gangen og give dem en guidet rundtur og slutte af med kaffe og brød.

Indpumpning af sand til Ny Vesthavn er langfra den eneste aktivitet på byggepladsen lige nu. Resten foregår på landsiden, hvor Ny Vesthavn får placeret 200.000 kvadratmeter af sit totale areal på 330.000 kvadratmeter.

- Der arbejdes blandt andet med pumpestationer, kloak, olieudskillere, og der er udlagt stabilgrus. Der er fortsat arbejde med kabler til el, og der foregår også belægningsarbejde. Og så kommer der til at ske det, at byggepladsen rykkes tættere på kajområdet nu af praktiske årsager, nævner havnedirektøren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk