18. oktober 2019
Karmaboy er en af de kandidater, der stiller op til Børnevalg 2019
gallery icon

Se billedserie

Karmaboy er en af de kandidater, der stiller op til Børnevalg 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnevalg 2019 - stem på Karmaboy eller Børste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnevalg 2019 - stem på Karmaboy eller Børste
Kalundborg - 16. maj 2019 kl. 18:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle landets børnebiblioteker inviterer nu til Børnevalg 2019 for at styrke børnenes forståelse og lyst til at deltage i demokratiet. På Kalundborg Bibliotekers bemandede afdelinger kan børn fra fire til 12 år komme og stemme. De kan frem til den 5. juni komme og vælge, hvem der skal vinde årets Børnevalg. Der er også en quiz, børnene kan deltage i og måske være heldige og vinde en bogpræmie.

Danmarks børnebiblioteker er klar med et stærkt hold af kandidater, og bibliotekerne bliver oversvømmet af valgplakater. Der er helt nye navne på listen i år, som samlet udgør et rigtig stærkt felt med en bred afspejling af børnenes favoritter. Børnene kender nemlig kandidaterne særdeles godt, for det er figurer fra børnebøgerne der er på børnenes stemmeseddel.

Flere af de nye kandidater har solid institutions- og livserfaring. Andre er superstærke på venskaber, familiehygge og børneliv, så det bliver særdeles spændende at følge børnevalget i år.

Ved Børnevalget i 2017 vandt Villads fra Valby en overbevisende sejr med hele 4260 personlige stemmer og på valgsproget om »Ja til slik. Over 15.000 danske børn og biblioteker i 69 kommuner deltog i Børnevalget 2017.

Voksne, og i særdeleshed politikere, taler rigtig meget om børn og om forhold, der har betydning for børn. Men ofte bliver børnene ikke selv spurgt, og danske børn og unge engagerer sig generelt ikke særlig meget i den offentlige debat.

- Danske børn og unge mangler politisk selvtillid, mener Michel Steen-Hansen, der er direktør for Danmarks Biblioteksforening.

- Vi tror, det er vigtigt at begynde tidligt med at give børnenes lyst til at deltage, og det er oplagt at bruge noget de kender og er trygge ved fra deres litterære univers.

Danmarks Biblioteksforening står derfor bag Børnevalget 2019, som er et skridt på vejen til børnenes demokratiske dannelse, og det vil Kalundborg biblioteker gerne deltage i.

- Børnene kan stemme om deres yndlingsfigurer fra børnelitteraturen som Vildheks, Karmaboy, Børste eller Sallys far. Så derfor siger vi til børnene, kom på et af de bemandede biblioteker og stem på din kandidat, fortæller bibliotekar Tina Christiansen, Kalundborg Biblioteker.

Man kan se mere på: http://www.børnevalg.dk/

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk