13. maj 2021
Arbejdet med at få etableret en solcellepark ved Lerchenborg Gods nær Kalundborg er i fuld gang. Foto: Per Christensen
Arbejdet med at få etableret en solcellepark ved Lerchenborg Gods nær Kalundborg er i fuld gang. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blokadevagter mod tysk firma ved gods

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blokadevagter mod tysk firma ved gods
Opdateret 17. november 2015 kl. 13:38
Kalundborg - 16. november 2015 kl. 12:58
Af Susanne Uhre-Prahl

Tidligt i morges var blokadevagter fra 3F i Kalundborg på plads ved de tre indkørsler til byggepladsen ved Lerchenborg Gods, hvor der opføres en 100 ha stor solcellepark til omkring 750 millioner kroner.

arrow Læs også: Konflikt ved Lerchenborg aflyst

3F Kalundborg har varslet konflikt mod den tyske virksomhed, Schletter Gmbh, der udfører arbejde på byggepladsen, der hører ind under 3F's overenskomster.

- Arbejde, der udføres i Danmark, skal udføres efter danske overenskomster og på danske vilkår, lyder det fra Flemming Lassen, formand for 3F i Kalundborg. Han var med, da forbundet i morges indledte en blokade mod byggepladsen med det resultat, at transporter og ansatte på byggepladsen måtte vende om, da de mødte på arbejde. På et tidspunkt fik blokadevagterne også besøg af politiet med påbud om, at blokaden skulle rykke ud på vejen. Den må ikke stå på privat område.

LO står bag konflikten på anmodning fra 3F, og der er udsigt til, at den bliver udvidet med sympatikonflikter, hvis det tyske firma Schletter Gmbh ikke indgår overenskomst.

- Vi vil stå blokade, indtil der er skrevet under, lyder det fra Flemming Lassen.

Forhistorien for blokaden startede den 1. august, hvor 3F Kalundborg besøgte pladsen. Bagefter skrev 3F Kalundborg til den tyske virksomhed med ønske om dansk overenskomst, men virksomheden mente ikke, at 3F kunne stille krav om forhandling. Herefter sendte 3F et konfliktvarsel om en sympatikonflikt, og den resulterede i et møde med hovedentreprænøren på byggepladsen.

- Vi valgte dengang at sætte konflikten i bero, men vi fik aldrig en underskrift, og nu er vi i konflikt, understreger Flemming Lassen.

Det var ikke muligt inden redaktionens slutning i dag at få en kommentar fra det tyske firma, men vi følger selvfølgelig op på sagen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk