7. august 2020
Bispegårdsgruppens sommerudstilling præsenterer blandt andet værker af billedhugger Jesper Neergaard (forrest) og Anders Kirkegaard (baggrunden).

Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Bispegårdsgruppens sommerudstilling præsenterer blandt andet værker af billedhugger Jesper Neergaard (forrest) og Anders Kirkegaard (baggrunden). Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bispegårdsgruppen trækker godt i publikum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bispegårdsgruppen trækker godt i publikum
Kalundborg - 26. juli 2020 kl. 19:12
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter tre månederes corona-nedlukning er udstillingsstedet Bispegården i Kalundborg nu kommet særdeles godt i gang med Bispegårdsgruppens sommerudstilling.

- Folk skulle lige finde ud af, at vi har åbnet igen, og at man godt kan komme i Bispegården uden at risikere at skulle stå helt tæt på hinanden. Vi har 200 kvadratmeter, så vi har god plads, siger formand for Kalundborg Kunstforening, Peer Lysemose.

Bispegården åbnede efter corona-nedlukningen med en reprise på skulptør Doron Silberbergs udstilling, der blev forlænget til 21. juni.

27. juni rykkede Bispegårdsgruppens udstilling, der egentlig var blevet corona-aflyst, ind i Bispegården efter afbud fra Varming-familien.

- Bispegårdsgruppen er med mange kendte, lokale kunstnere, og de trækker altid, så nu går det rigtigt godt nu. Vi har 50-100 gæster inde om dagen lige nu, så det tegner godt, siger Peer Lysemose, der glæder sig over, at der er mange turister i byen.

I forrige uge besøgte 482 gæster Bispegårdsgruppens udstilling, oplyser Per Huniche Jensen, der passer udstillingen for Kalundborg Kommune.

Han har anbragt et skilt med »gratis adgang«, skrevet med store bogstaver, på plakatstativet i Adelgade, og det har, efter hans vurdering, haft positiv effekt på besøgsantallet. Det er Peer Lysemose enig i og roser initiativet. Bispegårdsgruppens sommerudstilling, der blandt andet præsenterer de tre nye medlemmer Finn Heiberg, Pia Andersen og Charlotte Nielsen, kan ses frem til den 16. august.

Herefter rykker Cire Perdue Gruppen ind den 22. august - de tre billedhuggere Jytte Høeg, Bodil Dam og Stine Teglhus, der arbejder med den antikke bronzestøbnings-teknik kaldet cire perdue, hvor voksformen går tabt i varmen i støbearbejdet.

- Kalundborg Kunstforening har oplevet deres udstilling på KunstCentret Silkeborg Bad, og vi glæder os meget til at få dem på besøg hos os.

- Det er virkelig spændende, det de laver. Man kan godt glæde sig, siger Peer Lysemose.

24. oktober overtager den anerkendte, ekspressionistiske maler Vibeke Tøjner Bispegårdens udstillingsvægge som årets sidste udstiller.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk