19. maj 2019
Søs Jørgensen fra Bispegården og Niels-Erik Larsen fra Kalundborg Flytteforretning bygger den midlertidige væg til malerier, ud mod Adelgade.
gallery icon

Se billedserie

Søs Jørgensen fra Bispegården og Niels-Erik Larsen fra Kalundborg Flytteforretning bygger den midlertidige væg til malerier, ud mod Adelgade.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bispegården bygges om til Thomas Kluge-udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bispegården bygges om til Thomas Kluge-udstilling
Opdateret 11. januar 2019 kl. 14:21
Kalundborg - 11. januar 2019 kl. 14:14
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forud for den store Thomas Kluge-udstiling »Mens vi venter« i Bispegården i Kalundborg, med fernisering lørdag, er der gang i en større, midlertidig ombygning i det gamle udstillingshus i Adelgade.

En stor del af kunstnerens malerier, blandt andet hans serie af blomsterbilleder, er spejlblanke, takket være en lakering af acryl-overfladen, og for at undgå genskin fra sollyset, skal alle vinduer blændes med sort molton-stof.

I det store rum med højt til loftet skal der bygges en ny, midlertidig lægte-væg ud mod Adelgade, hvor 11 malerier anbringes i passepartout i en beklædning med sorte træplader, blandt andet triptykon-maleriet »Henfaldstid«.

Udstillingen har fokus rettet mod de tidlige år i kunstnerens karriere, 1989-1994, hvor han havde fået tre afslag om optagelse på kunstakademiet og gik og ventede på, at der skulle ske noget. Og pludselig, med antagelse af serien »Mens vi venter« på Charlottenborgs forårsudstilling i 1994, kom gennembruddet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk