19. april 2019
Fra starten ved Kalundborg Vandrehjem kørte deltagerne af J. Hagemann-Petersens Alle. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
gallery icon

Se billedserie

Fra starten ved Kalundborg Vandrehjem kørte deltagerne af J. Hagemann-Petersens Alle. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Veteranmotorcyklister kører Løvfaldsløbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Veteranmotorcyklister kører Løvfaldsløbet
Kalundborg - 15. september 2018 kl. 10:15
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Parkeringspladserne foran vandrehjemmet og Munkesøens fodboldbaner er fyldt godt op af 51 motorcykler, nogle af dem med sidevogn, og endnu flere mennesker. Men det er ikke de hurtigste knallerter på havnen, der er samlet denne lørdag morgen.

Det handler nemlig om alder og holdbarhed til Løvfaldsløbet, der arrangeres af Dansk Veteran Motorcykelklub og kun er for deltagere med motorcykler, der er lavet før 1. januar 1940. Den ældste er en lyseblå Harley Davidson fra 1916, som Laurits Lind fra Hillerød i Nordsjælland har taget med.

- Jeg fandt den i en bygd oppe i Norge. Jeg hørte om den, men ikke via nettet, for så havde den sgu ikke været til at betale, fortæller Laurits, der skal køre løbet med sin søn.

Veteranmotorcyklisterne er for de flestes vedkommende kommet til Kalundborg Vandrehjem om fredagen og har planlagt at blive til søndag, hvor der også køres løb. Både lørdagen og søndages løb foregår som orienteringsløb, hvor deltagerne får udleveret et kort med poster på, som de skal nå ud til. De bliver sendt af sted to og to og skal holde en gennemsnitshastighed på 30 km/t.

- Og der er strafpoint, både til dem der kører for hurtigt, og til dem der kører for langsomt. Men flest, hvis man kører for stærkt, fortæller Einar Hartvig.

Han er normalt er med ude og kører, men i dagens anledning hjælper han til med alt det praktiske som official. Nej det handler bestemt ikke om at køre fart eller om konkurrenceelementet. Det sociale er meget vigtigere, hvilket Laurits Lind bekræfter.

- Det vigtigste er jo egentlig at finde vej til restauranten efter løbet, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk