20. januar 2019
Lars Nørgårds abstrakte farve-litografi »The French Cloth-nection« er verdens største og udstilles nu på Dyrehøj Vingård. Her viser forlags-medejer Morten Brunholt rundt i litografiet.
gallery icon

Se billedserie

Lars Nørgårds abstrakte farve-litografi »The French Cloth-nection« er verdens største og udstilles nu på Dyrehøj Vingård. Her viser forlags-medejer Morten Brunholt rundt i litografiet.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Verdens største litografi ankommet til vingård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Verdens største litografi ankommet til vingård
Kalundborg - 16. maj 2018 kl. 10:33
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Verdens største farve-litografi - Lars Nørgårds »The French Clot-nection« - er ankommet til Dyrehøj Vingård på Røsnæs, hvor det udstilles i hovedbygningen af Galleri Gry i Kalundborg i samarbejde med Paris-forlaget Clot, Bramsen & Brunholt, hvor Morten Brunholt, bysbarn fra Kalundborg, er kompagnon.

arrow Læs også: Pinsekunsten stråler på Sjælland

Udover Lars Nørgård-værket viser udstillingen litografier af blandt andre Alechinsky, Asger Jorn, Bjørn Nørgaard og Arne Haugen Sørensen. Udstillingen åbner lørdag den 19. maj.

Nørgård-værket er den største opgave nogensinde for det kunsthistorisk super-klingende kunst-trykkeri Clot, Bramsen & Georges i Paris, der siden 1896 har trykt mesterværker i farve-litografi, signeret af berømtheder som Degas, Cézanne, Renoir, Bonnard, Rodin, Edvard Munch og i nyere tid Cobra-kunstnere som Asger Jorn, Carl-Henning Pedersen, Pierre Alechinsky og Corneille.

- Lars Nørgårds litografi rummer masser af kunsthistorie: Det er trykt på 12 sten, som har været brugt af de gamle mestre. Alle sten blev lagt ud på gulvet, så Lars havde overblik og skabte det som ét stort værk. Der er brugt 126 tryk-gange, hvor de enkelte farver er lagt på. Vi bruger den gamle tryk-metode; det giver større stoflighed og farvemæthed i værket, så Lars måtte arbejde spejlvendt på stenene, fortæller Morten Brunholt til dagbladet Nordvestnyt.

»The French Cloth-nection« er trykt i 20 eksemplarer, og der er nu kun 8 tilbage. De 12 er solgt til Ny Carlsbergfondet, Horsens Kunstmuseum, firmaer og private samlere. Pris 90.000 kr.

arrow Gå med på Køges kunstrute
13. maj 2018 kl. 07:33 Opdateret: kl. 15:15

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk