16. oktober 2019
Officiel indvielse af Kalundborg Forsynings nye Tissø II-vandværk til 90 millioner kroner. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Officiel indvielse af Kalundborg Forsynings nye Tissø II-vandværk til 90 millioner kroner. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Tissø II er nu officielt indviet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Tissø II er nu officielt indviet
Kalundborg - 20. december 2018 kl. 18:00
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var boblevand og skåltaler, da vandværket Tissø II, der har kostet 90 millioner kroner, blev indviet officielt torsdag eftermiddag i Kalundborg Forsynings lokaler på Dokhavnsvej i Kalundborg. Efter en velkomst fra forsyningsdirektør Hans-Martin Friis Møller var der taler fra bestyrelsesformand Anne E. Jensen, Ebbe Laursen fra virksomheden Krüger samt Jesper Haugaard, vice president EMA operations i Novozymes.

Sidstnævnte virksomhed modtager stort set samtlige 1,6 millioner kubikmeter overfladevand, som det nye vandværk kan levere fra Tissø. Vandet leveres i drikkevandskvalitetet, hvilket er afgørende for Novozymes, der producerer enzymer til fødevareindustrien.

Kalundborg Forsynings bestyrelsesformand Anne E. Jensen udtrykte stolthed over værket på vegne af forsyningen, og så roste hun dets unikke egenskab:

- Det unikke er ikke bare, at man omdanner søvand til drikkevand, men at man gør det uden at klorere det, sagde hun.

Nordvestnyt var også med for godt tre uger siden, da vandværket blev taget i brug første gang. En hovedårsag til, at den officielle indvielse først var torsdag, var netop, at forsyningen skulle sikre sig, at rensningen uden klor virker. Det fortæller Pernille Ingildsen, der har været projektleder på Tissø II fra start til slut - en femårig proces.

- Som de første i verden bruger vi ikke klor i rensningen af overfladevandet. Det nye er, at vi har fjernet den mad i vandet, som bakterierne spiser. Men vi har ikke kunnet være helt sikre på, at alt virkelig var fjernet. Det er derfor, at de her tre uger har været vigtige. Vi skulle sikre os, at der ikke kom bakterieopvækst, og det er heldigvis gået rigtig godt, fortæller Pernille Ingildsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk