20. september 2020
Folk stod som sild i en tønde og havde masser på hjertet til mødet, hvor foreningen mod en motorvej på Røsnæs blev stiftet. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Folk stod som sild i en tønde og havde masser på hjertet til mødet, hvor foreningen mod en motorvej på Røsnæs blev stiftet. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Stor opbakning til ny forening mod motorvej på Røsnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Stor opbakning til ny forening mod motorvej på Røsnæs
Kalundborg - 16. september 2018 kl. 18:06
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Sild i en tønde er ikke så tætpakket, som vi er i dag.

Ordstyrer John Wilken rammer meget præcist vores følelse i Aktivitetshuset på Røsnæs Havn denne søndag eftermiddag. Godt over 100 mennesker er samlet i lokalet med bordene og kaffemaskinen, så sildeanalogien rammer meget godt - vi står tæt.

Anledningen er stiftelsen af foreningen, der efter afstemning senere på mødet navngives »Nej til en motorvej på Røsnæs-halvøen«.

Initiativet til foreningen kommer fra en arbejdsgruppe, der ønsker, at Røsnæs går fri, når eller hvis der skal etableres en Kattegatforbindelse mellem Nordvestsjælland og Jylland.

Det virker samtlige af de fremmødte i dag til også at gøre. Eksempelvis »Torben«, der har sommerhus i Ågerup. Efter en længere tale ender han med halvt at råbe, »vi skal ikke have en motorvej«, hvilket bliver besvaret med højlydte »Hørt, Hørt!« og store klapsalver.

Flere af de fremmødte mener, at ordlyden i foreningens formålsparagraf skal ændres til at inkludere Kattegatforbindelsen.

- Vi skal gøre det til en folkeprotest. Derfor bliver det for lokalt, hvis vi kun kalder os noget med Røsnæs, siger Uffe Anning.

Anders Jensen fra arbejdsgruppen er uening.

- I arbejdsgruppen har vi overvejet og diskuteret de forskellige positioner, der også er kommet frem her i debatten i dag. Mod Kattegatforbindelsen er en anden historie. Der er mange i Kalundborg, inkklusiv kommunalbestyrelsen, der er for en forbindelse. Derfor vil det give os mange fjender, argumenterer han.

Da foreningens formål er til afstemning, er det da også formuleringen om at arbejde mod en motorvej på Røsnæs, der bliver stemt igennem.

Anders Jensen er også mødets indledende taler. Han fortæller, at rapporter fra Transportministeriet og Vejdirektoratet viser, at linjeføringen for en Kattegatforbindelse, altså går gennem Røsnæs.

- Mere præcist skal forbindelsen gå mellem Ulstrup og Bjørnstrup og ud i havet nede fra pynten bag os, siger han og peger på den pynt, som vi kan se, når vi vender os om og kigger ud langs vandet og Røsnæs.

Dermed mener han godt, at man kan mane alternativer om eksempelvis en linjeføring gennem Asnæs til jorden.

- Der er ikke nogen andre linjeføringer, der arbejdes med. Det er kun Røsnæs, der er i spil, understreger han.

Anders Jensen blev sammen med John H. Andersen, Tommy Dinesen, John Wilken, Flemming Christensen, Susanne Jensen og Svend Åge Hansen valgt til bestyrelsen i den nye forening, der nu skal konstiuere sig.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk