24. november 2017
Dalil og Prathena skræller gulerødder med hjælp fra pædagogisk assistent Nanna Nielsen. Gulerødderne skulle senere dippes i blandt andet hummus. De sunde snacks er en del af fokusset i årets GoCook-projekt fra Coop, som også flere andre skoler i kommunen deltager i. Foto: Per Christensen.
gallery icon

Se billedserie

Dalil og Prathena skræller gulerødder med hjælp fra pædagogisk assistent Nanna Nielsen. Gulerødderne skulle senere dippes i blandt andet hummus. De sunde snacks er en del af fokusset i årets GoCook-projekt fra Coop, som også flere andre skoler i kommunen deltager i. Foto: Per Christensen.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Projekt om sund mad hitter på Synscenter Refsnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Projekt om sund mad hitter på Synscenter Refsnæs
Kalundborg - 26. oktober 2017 kl. 16:11
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der står madlavning på skoleskemaet torsdag for en del af eleverne på Synscenter Refsnæs. Prathena og Dalil sidder og skærer gulerødder sammen med pædagogisk assistent Nanna Nielsen.

Prathena kan godt lide at lave mad, men hun kan også godt lide at snakke, så mens hun er midt i en sætning, må Nanna lige vende gulerodsskrælleren den rigtige vej for hende.

- Jeg laver også mad derhjemme med min mor og far. Der laver jeg kylling i karry, som er min favoritret, siger 13-årige Prathena, der har en synsnedsættelse og derfor går på Synscenter Refsnæs.

Dalil ved siden af er helt blind, men det forhindrer ham ikke i at skrælle gulerødder i et voldsomt tempo. Mens Nanna Nielsen sidder og snakker med Prathena prikker han hende utålmodigt på skulderen med den færdigskrællede gulerod, så hun kan række ham margretheskålen, som den skal ned i, og give ham en ny at skrælle.

- Jeg kan godt lide gulerødder, men min yndlingsmad er pizza, fortæller 14-årige Dalil.

Dagens madlavning på Synscenter Refsnæs er en del af Coops projekt GoCook, der har kørt i nogle år. Denne gang er fokusset på sundere snacks og madpakker. Udover Synscenter Refsnæs deltager også Skolen på Herredsåsen, Tømmerup Fri- og Efterskole, Høng Skole, Svebølle Skole og Nyrupskolen fra kommunen.

Madlavning er populært blandt eleverne på skolen, fordi det taler så meget til sanserne.

- Mange af vores elever spørger, om vi ikke snart skal lave mad igen, fordi de kan huske projektet fra sidste år. Madlavning taler til hele sansespektret, og derfor er et projekt som GoCook rigtig godt for vores elever, supplerer skolekonsulent Stine Clarke.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?





Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk