13. november 2019
Pædagogisk teamleder på Toppen Asta Salomonsen (t.v.) med de fire køkkenmedarbejdere (fra venstre mod højre) Nisrin Faour, Mie Petersen, Tina Schiøtt og Kirsten Herløv. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Pædagogisk teamleder på Toppen Asta Salomonsen (t.v.) med de fire køkkenmedarbejdere (fra venstre mod højre) Nisrin Faour, Mie Petersen, Tina Schiøtt og Kirsten Herløv. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Klosterparkvejs eksperter i økologi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Klosterparkvejs eksperter i økologi
Kalundborg - 09. juli 2019 kl. 18:59
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dagens menu: Frikadeller med stuvede ærter, gulerødder, kartofler og brændt blomkål. Forleden dag stod den på røget makrel og rygeost.

Det ser lækkert ud, men røget fisk og brændt blomkål er ikke umiddelbart det, jeg forbinder med børnemad. Kirsten Herløv leder køkkenet, der laver mad til vuggestuebørnene i Toppen og børnehavebørnene i Eventyrhuset. Hun virker til at kunne læse mine tanker.

- Børn er ikke kræsne. Men vi oplever forældre, der kommer og spørger os: Hvordan får I dem til at spise det, siger hun.

Udover den gode mad er en af hemmelighederne den store vægt, der lægges på det, de kalder »det pædagogiske måltid«.

- Det handler om at involvere børnene i måltidet ved eksempelvis at lade dem tage maden selv og række ting videre til de andre, fortæller pædagogisk teamleder på Toppen, Asta Salomonsen.

Kirsten Herløv har været i køkkenet i 22 år, og i alle årene har maden været økologisk. I 2010 fik de som den første daginstitution i Vestsjælland guldmærket i økologi. Nu er de så blevet nomineret til Landbrug & Fødevarers pris »Økologiske Køkkenroser«, som uddeles til september.

- Vi plejer jo at fortælle om køkkenet for børnenes skyld. Det er sjovt at blive nomineret for vores skyld, siger Kirsten Herløv.

Hun lægger ikke skjul på, at hun blev meget glad og stolt over nomineringen.

- Hvis du vidste, hvordan jeg kan danse, siger hun, desværre uden at ville gentage dansen for fotografen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk