24. september 2020
Skolen på Herredsåsens 6. klasses drenge spillede en drabelig tæt duel med 6. klasse på Holbæk Private Realskole. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Skolen på Herredsåsens 6. klasses drenge spillede en drabelig tæt duel med 6. klasse på Holbæk Private Realskole. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Herredsåsen kvalificerer sig til DM i Skolefodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Herredsåsen kvalificerer sig til DM i Skolefodbold
Opdateret 12. september 2018 kl. 16:44
Kalundborg - 12. september 2018 kl. 16:42
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er godt fyldt op på fodboldbanerne uden for Røsnæshallen denne onsdag formiddag. På bane 6A render otte drenge fra 6. klasse på Skolen på Herredsåsen rundt og forsøger at besejre syv drenge og en pige (der ifølge Holbæks træner spiller med, simpelthen fordi hun er god nok) fra Holbæk Private Realskole.

På udskiftningsbænken lever både trænere og spillere sig ind i kampen. Herredsåsen er foran 2-1, men det er tæt med ti minutter tilbage.

- Træk tid, træk tid, træk tid, lyder den måske ikke helt politisk korrekte opfordring fra Bo Edvardsen.

Han er med Herredsåsen som forældre, men fordi han tidligere har trænet drengene i KGB, fungerer han i dag som træner. Alle drengene spiller til dagligt for KGB, så de kender hinanden godt. Alle forventer, at det her er den moralske finale, så der er nerver på og stor forløsning, da den snævre sejr bliver bragt i hus.

Senere på dagen slår Nyrupskolen dog holbækholdet, og derfor bliver sidste kamp også den reelle finale om at komme med til DM i Skolefodbold i Ishøj til maj. Kampen er et ægte lokalopgør, og mange af drengene fra Herredsåsen og Nyrupskolen spiller sammen i KGB til daglig. Det ender med en 3-0 sejr til Herredsåsen.

En af vinderne, 12-årige Ahmed Musa, er efter kampen mod holbækholdet svært tilfreds med tanken om at skulle til DM.

- Hvorfor er det fedt at komme til DM?

- Fordi.

Fordi hvad?

- Fordi, det er sygt, siger han.

Udover 6. klasserne spillede også 8.-9.-klasserne hos både drenge og piger kredsmesterskab onsdag. Her endte Nyrupskolen med titlen på pigesiden, mens Herredsåsen tog endnu en sejr på drengesiden.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk