19. oktober 2019
En midlertidig sort trævæg er blevet sat op  i forbindelse med Thomas Kluges udstilling og derudover er mange vinduer blevet tildækket. Mellem 300-400 var til fernisering lørdag.  

Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

En midlertidig sort trævæg er blevet sat op i forbindelse med Thomas Kluges udstilling og derudover er mange vinduer blevet tildækket. Mellem 300-400 var til fernisering lørdag. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Fuldt hus til Thomas Kluge kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Fuldt hus til Thomas Kluge kunst
Kalundborg - 12. januar 2019 kl. 17:16
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kælderen under den gamle byrådssal på Bispegården var proppet med folk til ferniseringen af kunstneren Thomas Kluges udstilling »Mens vi venter«.

Mellem 300-400 kom til åbningsdagen.

Peer Lysemose, formand for Kalundborg kunstforening, som står bag udstillingerne på Bispegården i Kalundborg bød først velkommen, og så fik næstformand i kultur- og fritidsudvalget Aase Due (S) ordet.

Hun glædede sig over, at Kalundborg nok en gang var en gang var på Danmarkskortet med en stor kunstner efter succesudstillingen med Lundbye i 2018.

- Nu har vi så her i Kalundborg været så heldige, at få en nulevende kunstner, dig Thomas Kluge. Jeg kan ikke lade være med at bruge billedet fra en anden kunstner H.C. Andersen, som i Klods Hans hvor ordene lyder »Dur' ikke - væk«, fordi kunsteksperterne ikke anerkendte dine værker i begyndelsen, sagde Aase Due.

Hun var dog glad for, at selvom Thomas Kluge fik afslag tre gange fra kunstakademiet, så blev han ved, blandt andet med støtte fra farmoren, som sagde, at man kan, hvad man vil, hvis man selv tror på det.

Efter Aase Dues tale, som var fuld af rosende ord til især Thomas Kluge, men også til Kalundborg Kunstforening, var det Thomas Kluges tur, og han fortalte om udstilligen, som viser hans kunstneriske udvikling fra starten af 1989 til 2019.

Herefter var udstillingen åbnet, og folk gik rundt og studerede malerierne, som var meget forskellige i både størrelse og udtryk.

- Det er altså også godt, lød det begejstret fra en ældre dame.

Alle steder virkede folk meget positive over malerierne.

Udstillingen varer til søndag den 3. marts 2019.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk