14. oktober 2019
Eksmester i loge nummer 9 og formand for humanitært udvalg Hans Jørgen Olsen fører Sorggruppens Lis Møller og Mette Yde ud af logesalen. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Eksmester i loge nummer 9 og formand for humanitært udvalg Hans Jørgen Olsen fører Sorggruppens Lis Møller og Mette Yde ud af logesalen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: 200-årig uddelte donationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: 200-årig uddelte donationer
Opdateret 26. april 2019 kl. 18:11
Kalundborg - 26. april 2019 kl. 17:46
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 26. april 1819 i byen Baltimore i staten Maryland i USA kom den første Odd Fellow loge til verdenen efter forarbejde af smeden Thomas Wildey. Præcis 200 år senere befinder vi os i Kalundborg, hvor ordenens tre lokale loger har inviteret til reception i ordenens lokaler i hjertet af byen i anledningen af jubilæet.

Receptionen er offentlig, men nogle, der har fået en særlig invitation, er repræsentanterne for seks institutioner/organisationer, som ordenen har valgt at donere penge til. De seks er Natteravnene i Kalundborg Kommune, Mødrehjælpen i Kalundborg, Musisk Skole, Vågekonerne i Kalundborg, Bedre Psykiatri Kalundborg og Sorggruppen i Kalundborg Kommune.

- Det er helt vildt dejligt at få det skulderklap fra andre borgere i byen, siger Lis Møller, der leder Sorggruppen for 13-18-årige unge, der som oftest har mistet en eller begge forældre eller har en dødeligt syg forældre.

For Musisk Skole kommer donationen til at gøre en forskel.

- Det gør, at vi kan sende vores ungekor til stævne i Barcelona, hvor de skal deltage i en konkurrence og synge i forskellige kirker. Det er sådanne oplevelser, der gør, at vi kan holde på talenterne, siger bestyrelsesformand Jesper Boesen.

I ordenens formålsparagraf står der: »Vi befaler eder at besøge de syge, hjælpe de trængende, begrave de døde, og opdrage de forældreløse.

- I dag tager det offentlige sig af mange af de ting, men vi prøver stadig at efterleve de gamle dyder, siger overmester Frank Bo Sørensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk