19. maj 2019
Næsten i samme sekund, som Malene Grandjean begyndte sin sankthanstale, blev der tændt op under årets heks i Havneparken. Der var god vind og gang i bålet, så heksen fløj snart til Bloksbjerg. Foto: Bjarne Robdrup
gallery icon

Se billedserie

Næsten i samme sekund, som Malene Grandjean begyndte sin sankthanstale, blev der tændt op under årets heks i Havneparken. Der var god vind og gang i bålet, så heksen fløj snart til Bloksbjerg. Foto: Bjarne Robdrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Over 1000 til sankthans i Havneparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Over 1000 til sankthans i Havneparken
Kalundborg - 23. juni 2018 kl. 20:57
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Solen stod lavt, og der var masser af vind. Men kalundborgenserne valfartede til Havneparken lørdag aften - sikkert i et antal pænt over 1000 - for at fejre sankthans; og i modsætning til mange andre tilsvarende fester rundt i landet var der både bål og båltale.

Båltalen leverede Malene Grandjean, rektor og kb-medlem, og blandt flere indgangsvinkler til, hvorfor vi fejrer sankthans, valgte hun at tale om det at mødes:

- For uanset om man ved, hvorfor vi fejrer sankthans eller ej, så har traditioner som sankthans stor betydning. De giver anledning til, at vi mødes. Mødes med dem, vi kender. Mødes med dem, vi engang kendte. Mødes med dem, vi kommer til at kende. En tradition som sankthans giver anledning til et ad-hoc fællesskab, der opstår lige her - lige nu. Et fællesskab, der skabes på tværs af allerede eksisterende fællesskaber og som måske opløses igen, når bålet brænder ud.

På den måde er traditioner og mærkedage med til at binde os sammen - og de er med til at skabe vigtige fælles knudepunkter i et moderne, fleksibelt, omskifteligt og måske til tider usammenhængende hverdagsliv, sagde hun og fortsatte:

Traditioner som sankthans kan vi bruge til at skabe en fælles retning i vores liv. Det er genkendelige knudepunkter, der indeholder en lille smule af fortidens handlings- og beslutningshåndbog: "Sådan har vi altid gjort". En tradition, der giver os noget at samles om. For det at føle sig som en del af et fællesskab er med til at gøre os tilfredse med livet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk