25. april 2019
Vestsjællands Veterantog 119 år gamle lokomotiv K-564 kørte i weekenden mellem Slagelse og Gørlev. Passagererne stod i kø for at komme til at køre med det gamle tog. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Vestsjællands Veterantog 119 år gamle lokomotiv K-564 kørte i weekenden mellem Slagelse og Gørlev. Passagererne stod i kø for at komme til at køre med det gamle tog. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Mere end tusinde tog juletoget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Mere end tusinde tog juletoget
Kalundborg - 16. december 2018 kl. 15:14
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med en højlydt fløjten meldte K-564 søndag middag sin ankomst til Gørlev Station. Det 119 år gamle tog var fyldt til bristepunktet, og mange passagerer må stå op for at få en plads.

- Vi har kun siddepladser til 170 passagerer, men vi har omkring 200 med på denne afgang, fortæller togfører Rene Laurenborg.

Vestsjællands Veterantog havde i weekenden sat K-564 ind på togbanen mellem Slagelse og Gørlev, og der var rigtig mange som havde fundet tid i juletravlheden til at komme ud og køre med det gamle lokomotiv.

- Lørdag alene havde vi omkring 600 passagerer med, hvis vi ikke har rundet de 1.000 i dag, så er vi i hvert fald tæt på, og vi mangler endnu en tur fra Slagelse, sagde Rene Laurenborg.

Opgaven med at passe lokomotivet havde Vestsjællands Veterantog overladt til tre generationer af samme familie: lokomotivfører var foreningens mangeårige medlem Ole Munk Plum, fyrbøderen var hans datter Dorthe Plum Lindkilde, og de to havde selskab af fyrbøderaspirant Ole-Emil Plum Lindkilde, der er søn af Dorthe og barnebarn til Ole.

Den 19-årige er ved at uddanne sig til fyrbøder ved siden af sin uddannelse på HTX

- Det er min 19 års fødselsdag i dag, og det er første gang at jeg er med til at styre toget. Jeg har faktisk sagt til mine forældre, at jeg ikke behøves nogen fødselsdagsgave. Et tog er fantastisk på en dag med frostvejr, dampen bliver så tydelig i kulden, fortalte han smilende.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk