29. oktober 2020
Frem til efterårsferien skal de to sjetteklasser på Rynkevangskolen male på Rynkevangshallens  gavl . Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Frem til efterårsferien skal de to sjetteklasser på Rynkevangskolen male på Rynkevangshallens gavl . Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Elever laver kunst om klimaforandringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Elever laver kunst om klimaforandringer
Kalundborg - 18. september 2020 kl. 09:55
Af Eva Lyng Johansen

Eleverne fra de to sjetteklasser på Rynkevangskolen kan snart skrive gavlmalerikunstner på deres CV.

Den kæmpestore gavl på Rynkevanghallen i Kalundborg er lige øjeblikket ved at blive forvandlet fra en ensfarvet rød murstensvæg til et farvestrålende kunstværk med motiver, som tager afsæt i klima- og miljøforandringer i Danmark og i verden.

Sjetteklasserne skal frem til efterårsferien male på muren i tæt samarbejde med de to billedkunstnere Sara Trier og Ada Ortega Camara fra projekt »Børn maler stort«.

Temaet er hvordan klimaforandringer påvirker Danmark og Tanzania, og en ung kunstner fra Tanzania, Leonard Meck Mwanga, har været med på projektet over en skypeforbindelse, da han ikke kunne komme til Danmark på grund af coronasituationen.

Muren er delt op i fem sektioner: Gul, orange, lyserød, orange og gul, og der bliver brugt kontrastfarver på hver sektion.

- Det er børnene, som laver tegningerne. Vi sørger for at binde det sammen. Det er et dejligt, demokratisk projekt, hvor man er fælles om at lave noget, siger Sara Trier.

I den ene side med gul og orange baggrund vises henholdsvis klimaproblemer og klimaløsninger i Danmark. På samme vis på den anden gule og orange side med Tanzania.

I den lyseryde midte er paradisfeltet, som viser børn i rundkreds om et træ og hvordan verden bliver, når man har løst klimaproblemerne.

- Mange børn er bange på grund af klimaproblemerne. De tager det på sig, så man skal også have noget positivt, siger Ada Ortega Camara.

De to sjetteklasses-piger Mathilde Skov Olsen og Laura Suhr har været med til at male på murmaleriet. De har malet en frø og flyvemaskine.

- Det har været sjovt og hyggeligt, siger pigerne.

De var dog begge lidt usikre på, om de var gode nok til tegne, men ifølge de professionelle kunstnere er børnene faktisk ofte bedre, end de selv tror.

Det internationale arbejde er et led i projekt Global Kids, der i mange år har organiseret kulturturneer for unge akrobater, dansere og musikere fra en række lande i Afrika, Latinamerika og Asien. Murmaleriet afvikles i samarbejde med Kalundborg Kommune. Global Kids har siden 2019 været en del af et europæisk samarbejde, og murmaleriet er støttet af EU.

Den 8. oktober er der fernisering på murmaleriet.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk