11. juli 2020
Den nye vej mellem Klosterparkvej og Hestehavebakken bliver færdig engang i september. Vejen er en kilometer lang, og budgettet for vejen har været på 13, 7 mio. kroner samt 2,5 mio. kroner ekstra til yderlige trafiksikkerhedstiltag. Foto: Eva Lyng Johansen
gallery icon

Se billedserie

Den nye vej mellem Klosterparkvej og Hestehavebakken bliver færdig engang i september. Vejen er en kilometer lang, og budgettet for vejen har været på 13, 7 mio. kroner samt 2,5 mio. kroner ekstra til yderlige trafiksikkerhedstiltag. Foto: Eva Lyng Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Den nye vej er næsten færdig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Den nye vej er næsten færdig
Kalundborg - 16. august 2019 kl. 12:37
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nye vej mellem Hestehavebakken i Raklev og Klosterparkvej i Kalundborg, som skal hedde Herredsåsen, er næsten færdig, men der mangler stadigvæk noget.

Vejingeniør Ahmet Bilgin fra Kalundborg Kommunes Vej og Park fortæller, at lige nu venter man på en del leveringer, som for eksempel lysmasterne, inden man kan blive færdig.

Derudover mangler cykelstien, som skal gå bag om præstegården, også at blive lavet, samt noget af det sidste fortov ud til Hestehavebakken.

- Vi har udnyttet det kuperede terræn, så vejen passer ind i landskabet, siger Ahmet Bilgin om vejen, som slår flere sving og byder på gode stigninger.

Man kunne have valgt at tegne en streg og lave en helt lige vej i området, men det blev fravalgt, forklarer vejingeniøren.

- Udover at vejen ser flot ud i landskabet, er det også en fordel i forhold til trafiksikkerheden ikke at lave en lige vej, som frister folk til at køre for stærkt, siger vejingeniøren.

Tæt på den nye vej er der etableret et regnvandsbassin, som er blevet dimensioneret til at kunne klare 20 års hændelser i forhold til kraftige skybrud.

Vandet bliver ledt i rør, som går langs vejen, ned til regnvandsbassinet.

- Det bliver et rekreativt område, hvor blandt andet familier kan komme, siger Ahmet Bilgin.

I forbindelse med arbejdet er tre trampestier blevet gennembrudt af et vandløb, som løber hen til regnvandsbassinet, men ifølge Ahmet Bilgin bliver to af trampestierne genetableret igen, så folk kan gå der.

Ahmet Bilgin har oplevet, at vejen har haft stor bevågenhed og har vakt mange følelser.

- Jeg tror, at når vejen kommer i funktion, så skal folk nok blive positive, siger han.

Nogle bilister har allerede har kørt på vejen, selvom er det forbudt.

- Folk arbejder stadig på vejen, så man skal vente til, at vi er helt færdige, siger han.

I løbet af september bliver Herredsåsen færdig, og borgmester Martin Damm (V) har foreslået, at der bliver holdt et løb i forbindelse med indvielsen.

Planlægningen af eventløbet på den en kilometer lange vej er i gang, men kan i sagens natur først holdes, når vejen er helt færdig.

Det bliver i september, og den præcise dato vil blive meldt ud senere.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk