17. februar 2020
Biogasanlægget, som Bigadan nu er  eneejer af efter aftale om overtagelse med Ørsted. Foto: Kalundborg Bioenergi
Biogasanlægget, som Bigadan nu er eneejer af efter aftale om overtagelse med Ørsted. Foto: Kalundborg Bioenergi
Foto: Esben Hjort
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bigadan overtager Kalundborg Bioenergi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bigadan overtager Kalundborg Bioenergi
Kalundborg - 21. juni 2019 kl. 16:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Biogasvirksomheden Bigadan bliver dermed eneejer af Kalundborg Bioenergi og vil fortsat stå for driften af anlægget, fremgår det af pressemeddelelse fredag.

*
Bigadan og Ørsted har indgået en aftale, som indebærer, at Bigadan overtager Ørsteds ejerandel på 40 procent af biogasanlægget Kalundborg Bioenergi. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt fredag eftermiddag.

Bigadan bliver dermed eneejer af Kalundborg Bioenergi og vil fortsat stå for driften af anlægget.

- Vi har haft et fortrinligt samarbejde med Ørsted i forbindelse med flere biogasprojekter. Det gælder ikke mindst det store, fællesejede biogasanlæg i Kalundborg, som vi sammen har udviklet. Vi beklager, men respekterer Ørsteds beslutning om at trække sig ud af biogas. Samtidig er vi dog glade for, at vi med overtagelsen af Ørsteds aktiepost i Kalundborg Bioenergi har skabt ro omkring den fremtidige drift og ejerskab, til gavn for vore medarbejdere og samarbejdspartner, siger Karsten Buchhave, administrerende direktør i Bigadan.

Ørsted har besluttet, at produktion af biogas ikke skal være en del af selskabets strategi fremadrettet, da selskabet ser bedre vækstmuligheder inden for vind og sol.

- Kalundborg Bioenergi er et rigtig godt eksempel på symbiose-tankegangen i Kalundborg, og derfor har vi også været med i projektet fra begyndelsen. Biogas er en vigtig brik i den grønne omstilling, men vi bliver nødt til at prioritere, hvilke områder, vi skal investere i. Og da det ikke bliver produktion af biogas, giver det god mening, at Bigadan overtager vores ejerandel i Kalundborg Bioenergi, siger Martin Barlebo, kommunikationschef i Ørsted.

BR

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk