18. oktober 2018
Realdania har købt Svend Nørrevangs barndomshjem på Sejerø. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Realdania har købt Svend Nørrevangs barndomshjem på Sejerø. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bevaringsværdig gård på Sejerø er blevet solgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bevaringsværdig gård på Sejerø er blevet solgt
Opdateret 07. december 2017 kl. 18:55
Kalundborg - 07. december 2017 kl. 16:46
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den lille gård på Gniben på Sejerø ser ikke ud af meget. Gården blev bygget helt tilbage i 1873, og har ikke været beboet de sidste 30 år, hvilket den bærer tydeligt præg af. Men gården er samtidig et velbevaret eksempel på en form for byggeri som var udbredt på Vestsjælland i det 19. århundrede, men som i dag næsten er forsvundet. På den baggrund er den af Nationalmuseet blevet betegnet som bevaringsværdig.

arrow Læs også: Indhold af gammel gård skal bevares

Gården var barndomshjem for den pensionerede havnefoged Svend Nørrevang, der flyttede ind på gården hos sine bedsteforældre, da han blev forældreløs i en tidlig alder.

Efter Svend Nørrevang fandt ud af, at gården var et lille stykke lokalhistorie, har han forsøgt at finde på en måde at få den bevaret for eftertiden, og nu er der fundet en løsning. Realdania By & Byg har købt gården og agter at istandsætte den.

- Jeg er så taknemmelig i dag. Jeg har hele tiden haft et ønske om at bevare gården, men jeg har dårligt nok turde tro på det, siger Svend Nørrevang.

- Restaureringen af Højgården skal sikre, at ejendommen bevares for eftertiden som et eksempel på tidlige tiders almindelige, men i dag stort set forsvundne gårdtype. Trods sin beskedne størrelse rummer ejendommen både kulturhistorie, arkitekturhistorie og landbrugshistorie, siger administrerende direktør i Realdania By & Byg, Peter Cederfeld.

Han håber gården kan blive en lille turistattraktion på Sejerø.

- Når vi i løbet af foråret går i gang med at restaurere og omdanne hele gårdanlægget, er det vores hensigt også at etablere en sti rundt om gården og jordarealerne, så turister får mulighed for et kig udefra. Ikke langt fra gården ligger en historisk bautasten, og dermed kan dette lille område på Sejerø forhåbentligt udgøre et fint udflugtsmål, siger han.

arrow Massiv interesse for gammel Sejerø-gård
31. december 2016 kl. 14:23 Opdateret: kl. 08:35
arrow Hvad skal der ske med gammel gård?
14. december 2016 kl. 16:01 Opdateret: kl. 11:31

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk