6. marts 2021
Nu bliver der åbnet mere op for besøg på plejecentrene i Kalundborg Kommune, hvor 92 procent af beboerne er færdigvaccineret. Foto: Per Christensen
Nu bliver der åbnet mere op for besøg på plejecentrene i Kalundborg Kommune, hvor 92 procent af beboerne er færdigvaccineret. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Besøgsrestriktioner ophæves på plejecentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besøgsrestriktioner ophæves på plejecentre
Kalundborg - 22. februar 2021 kl. 15:47
Af Eva Lyng Johansen

Mandag den 22.februar slår Kalundborg Kommunes plejecentre igen dørene op for flere besøgende efter en periode med omfattende begrænsninger af besøg på grund af risikoen for at coronasmitte. Dog skal man stadig overholde forsamlingsforbuddet på fem personer.

Siden den 17. december har der været skærpede besøgsrestriktioner på Kalundborg Kommunes plejehjem.

Lempelsen skyldes primært, at 92 procent af beboerne er færdigvaccineret for mere end en uge siden. Det betyder, at Kalundborg Kommune ikke længere skal registrere de navngivne nære pårørende. Det er Styrelsen for patientsikkerhed, som har givet grønt lys, oplyser Søren Ole Sørensen, direktør for ældreområdet i Kalundborg Kommune.

Lavt smittetryk og antal vaccinerede

- De har kigget på både smittetrykket i kommunen og antallet af vaccinerede, og vurderet at det var forsvarligt, forklarer Søren Ole Sørensen.

Otte procent på plejecentrene er ikke vaccineret.

- De har valgt, at lade være med at blive vaccineret, siger Søren Ole Sørensen.

Når de pårørende nu kan besøge deres nære opfordrer Kalundborg Kommune at man følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger:

Anbefalinger til besøgende

1. Besøgende skal være uden symptomer, der kunne give mistanke om covid-19.

2. Besøg gennemføres som udgangspunkt i beboernes egen bolig, hvis der er direkte adgang til beboernes bolig, for eksempel ved terrassedør, skal denne så vidt muligt anvendes.

3. Hvis der ikke kan anvendes terrassedør, er der lovkrav om, at der skal bæres ansigtsværnemidler på fællesarealerne. Ved besøg i beboernes bolig, anbefales det at bruge ansigtsværnemidler ved tæt kontakt.

3. At besøgende ved ankomst afspritter hænderne, eller vasker dem med vand og flydende sæbe.

4. At der så vidt muligt holdes to meters afstand ud fra et forsigtighedsprincip.

Der kan være særlige situationer, hvor det ikke er muligt at undgå fysisk kontakt og holde afstand, for eksempel hvis der er behov for fysisk omsorg i form af at holde i hånd eller give et kram. I det tilfælde anbefales det, at den fysiske kontakt er så kortvarig som mulig.

Dagcentre undtaget

Lempelserne gælder indtil videre kun plejecentrene. Der er ikke på nuværende tidspunkt sket en lempelse i forhold til dagcentrene, da det fortsat ikke er alle udeboende brugere, der er færdigvaccineret.

- Kalundborg Kommune står i en god situation hvor vi har lave smittetal, og vi skylder en stor tak til alle, der har bidraget til den gode situation, vi nu trods alt står i. Samtidig håber vi, at alle fortsat vil hjælpe til med at undgå at få smitte ind på plejecentrene, siger Peter Jacobsen, formand for ældre- og sundhedsudvalget.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk