15. december 2018
Dagens vært for Symb! Søren Mariegaard, bød de 25 deltagere i den spændende vandretur velkommen. Det foregik i Havneparken. Foto: Bjarne Robdrup
gallery icon

Se billedserie

Dagens vært for Symb! Søren Mariegaard, bød de 25 deltagere i den spændende vandretur velkommen. Det foregik i Havneparken. Foto: Bjarne Robdrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Besøg på »ukendte« steder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besøg på »ukendte« steder
Kalundborg - 14. april 2018 kl. 12:38
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi har hørt om stederne, måske gået forbi eller besøgt dem for længe siden. Men vi kender ikke så meget til dem.

Sådan indledte dagens »vært«, Søren Mariegaard, da han på vegne af foreningen Symb! introducerede en spændende gåtur til »ukendte« steder i Kalundborg. Udgangspunktet var Havneparken, og 25 borgere valgte at følge opfordringen.

- Den kender de fleste af os jo for den store silo, man kunne se langvejs fra, ikke? Men sådan er det ikke mere. Ting og steder forandrer sig.

Under temaet Kend Vores Egn arrangerede Symb! besøg hos Frimurerordenen, hos Hera Døtrene og i Odd Fellow Ordenen. Det blev samtidig en dejligt afvekslende går i den gamle bydel.

Frimurerlogen Esbern Snare på Lundevej tæller 68 brødre (blandt omkring 8500 i Danmark) og kan senere i år fejre 40 års jubilæum som selvstændig loge. Den ordførende mester er Orla Nielsen, og det var ham, der tog imod - og fortalte om frimurerne, hvis oprindelse er engelsk i 1717, om den frie tankegang, og om de 20 mødeaftener, loge-brødrene afvikler hvert år, iklædt kjolesæt og høj hat. Her er alle »embedsmænd« demokratisk valgt og her diskuteres ikke politik og man taler ikke om penge.

Vandreturens gæster stillede mange spørgsmål i brødrenes spisesal, for mødesalen måtte de ikke se. Til den er knyttet ritualerne, og de er hemmelige. En af gæsterne ville gerne vide, hvorfor kvinder ikke har adgang. Orla Nielsen sagde, at sådan er det bare.

- Men måske mændene ikke føler sig helt så frie, hvis kvinderne er til stede! sagde han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk