15. maj 2021
Botilbuddet Præstehaven kan snart se frem til at få besøg fra de nærmeste pårørende. Her ses borgere i færd med at bage snobrød, som har været en af de udendørs aktiviteter, som har været mulige under coronakrisen.
Botilbuddet Præstehaven kan snart se frem til at få besøg fra de nærmeste pårørende. Her ses borgere i færd med at bage snobrød, som har været en af de udendørs aktiviteter, som har været mulige under coronakrisen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Besøg på bosteder snart muligt igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besøg på bosteder snart muligt igen
Opdateret 15. maj 2020 kl. 09:48
Kalundborg - 15. maj 2020 kl. 09:42
Af Eva Lyng

Social- og Indenrigsministeriet har i længere tid barslet med retningslinjer for, hvordan besøg på de kommunale bosteder kan tage lade sig gøre. De retningslinjer er nu kommet.

Det betyder, at der på bostederne i Kalundborg Kommune bliver sat alle sejl til, for at gøre det muligt for de nærmeste pårørende at se hinanden. Planen er, at det skal være muligt fra mandag den 18. maj.

- Det har været en svær tid, hvor det ikke har været muligt at besøge sine pårørende på bostederne. Vi skylder stor tak til borgere, pårørende og personale for både tålmodighed og forståelse, siger formand for Socialudvalget i Kalundborg Kommune, Gitte Johansen (V).

Hovedlinjerne i de nye retningslinjer er, at både pårørende og beboere skal have været symptomfri for sygdom i 48 timer op til besøget, besøg foregår på udearealer og borgerne kan få besøg af et-to faste besøgspersoner, der udpeges blandt beboerens nære pårørende.

Desuden gives der mulighed for, at borgere i risikogruppen får mulighed for at modtage besøg i egen bolig.

Besøgstelte sættes op

Kalundborg Kommune er gået i gang med at indrette arealerne omkring bostederne, så de kan være klar på mandag den 18. maj. Der bliver sat telte op, som skal bruges til besøg.

De der står som kontaktpersoner for beboerne på kommunens bosteder, vil i løbet af de kommende dage blive kontaktet af Kalundborg Kommune med instruktioner om, hvordan besøg rent praktisk tager form. Herunder hvordan man booker en tid.

Det er vigtigt for os, at borgerne få besøg – men vi går ikke på kompromis med de sundhedsfaglige anbefalinger, siger Gitte Johansen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk