20. oktober 2019
Det samlede projekt, som Reersø Havns Fond arbejder med, strækker sig over tre år.
gallery icon

Se billedserie

Det samlede projekt, som Reersø Havns Fond arbejder med, strækker sig over tre år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beskyttende mole til gammel havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskyttende mole til gammel havn
Kalundborg - 15. maj 2015 kl. 12:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I år kan Reersø Havn fejre 100 års jubilæum. Det sker i lyset af byggeri af mole, der i højere grad skal beskytte havnen.

Kystdirektoratet gav 6. februar i år endelig tilladelse til projektet, som består af 85 m stenmole fra kysten ved juniorklubhuset, og ud i søterritoriet. I forlængelse af stenmolen placeres 75 m »bølgebrydere« - flydebroer - som afsluttes med et molehoved.

Den ny mole på 160 meter, som møder den eksisterende mole i en afstand af 30 meter i søterritoriet, vil reducere bølgeindslag fra nord og nordøst kraftigt. Samtidigt vil der i lystbådehavnen opleves væsentligt mindre uro i vandet.

Sidste år havde Reersø Havn rekord i besøgende turister ad søvejen og måtte flere gange afvise gæster på grund af manglende pladser i havnen og lystbådehavnen, tilføjer Johnny Lihme. Den ny beskyttende mole dæmmer op for det problem, idet molen ud over at beskytte havnen, også giver mulighed for, at lystbåde med en dybgang indtil 2,5 meter kan anløbe bølgebryderen på begge sider (150 m).

Fonden Reersø Havn fejrer sit 100 års jubilæum lørdag den 8. august 2015, hvor der bliver opslået telte og serveret mad og drikkelse til havnens brugere.

Læs mere i dagbladet Nordvestnyt fredag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk