18. juni 2021
Kim Rørdam (t.v. og Dennis Rørdam med to kassettebånd med Kalundborg-sange, hvor der er tvist om, hvem der har æren for teksterne. Foto: Ulrik Reimann
gallery icon

Se billedserie

Kim Rørdam (t.v. og Dennis Rørdam med to kassettebånd med Kalundborg-sange, hvor der er tvist om, hvem der har æren for teksterne. Foto: Ulrik Reimann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beskyldt for sang-tyveri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskyldt for sang-tyveri
Kalundborg - 16. oktober 2017 kl. 16:57
Af Ulrik Reimann

Kalundborg: Der findes et pænt antal sange om Kalundborg, og to af dem »Esbern Snares by Kalundborg« og »Kalundborg du er alletiders plet« fra 1979 kører der en tvist om. Kalundborg-musiker Johnny Mathiesen står som tekstforfatter og komponist for dem begge, men sønnerne af tidligere glarmester Rørdam Andersen, Kim Rørdam og hans lillebror Dennis, mener med »100 procents sikkerhed«, at begge sange er skrevet af deres far.

- Han skrev over 200 lejlighedssange, og det foregik altid i sommerhuset i Kaldred. Både jeg og Dennis kan huske, at de to Kalundborg-sange blev skrevet af vores far, men desværre er det gamle kladdehæfte med hans sange bortkommet, siger Kim Rørdam, der overtog faderens glarmesterforretning ved dennes død i 1983.

Kim Rørdam fortæller, at han ved flere lejligheder har opfordret Johnny Mathiesen til at kreditere Rørdam Andersen for de to tekster.

- »Esbern Snares by Kalundborg« blev brugt som den var skrevet af vores far, mens »Kalundborg du er alletiders plet« blev ændret for at passe til musikken. Det var Johan B. Mathiesen, der blev spurgt om hjælp med musikken, og han overlod det til sin søn Johnny og vennen Erik Elmelund, nævner Kim Rørdam.

- Jeg er ked af beskyldningerne om, at det ikke er mig, der har skrevet »Esbern Snares by Kalundborg« og »Kalundborg du er alletiders plet«. For det er det 100 procent, og jeg har mine originale noter til begge sange. De indeholder også vers, som ikke kom med i den endelige udgave, siger musiker Johnny Mathiesen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk