3. juni 2020
Kirsten Rask (S) medlem af ældre- og sundhedsudvalget mener, at det er vigtigt, at man husker de hjemmeboende demente og deres pårørende. Foto: Thomas Rye
Kirsten Rask (S) medlem af ældre- og sundhedsudvalget mener, at det er vigtigt, at man husker de hjemmeboende demente og deres pårørende. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bekymret for hjemmeboende demente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bekymret for hjemmeboende demente
Kalundborg - 07. april 2020 kl. 19:54
Af Eva Lyng
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der har været meget fokus på plejehjemsbeboere, som ikke kan få besøg, men Kirsten Rask (S), medlem af ældre- og sundhedsudvalget mener også, at det er vigtigt at huske på de hjemmeboende demente og deres pårørende.
- De skal ikke glemmes i denne situation. De pårørende er jo på 24-7 og får aldring et pusterum i denne tid, siger Kirsten Rask.
Hun og partifællekammeraten Lars Kuhre Mortensen, som også sidder i ældre- og sundhedsudvalget, bad derfor om at der blev sendt en hilsen i form af chokolade og en blomst til de demente og de pårørende ved seneste udvalgsmøde.

Sædvanlige aktiviteter aflyst

Direktør Søren Ole Sørensen oplyser, at der er 64 husstande med hjemmeboende demente, som normalvis benytter sig af de kommunale tilbud som findes på Rørmosecentret i Gørlev og Nyvangsparken i Kalundborg samt aktivitetstilbuddet i et sommerhus, men som på grund af coronasituationen er aflyst.
- Det er jo beklageligt, men det må folk affinde sig med. Som situationen er nu, er det ikke en opgave, som vi kan løse, siger Søren Ole Sørensen.
Ifølge ham er det pårørende til de pårørende, som må prøve at hjælpe, eller så er det de frivillige organisationer, som måske kan træde til, da Kalundborg Kommune har mange andre og mere akutte opgaver på ældre- og sundhedsområdet, hvor der skal bruges ressourcer.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk