17. januar 2019
Naboer mener , at støjen fra havnebyggeriet overstiger det tilladte. (Arkiv)
Naboer mener , at støjen fra havnebyggeriet overstiger det tilladte. (Arkiv)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboere klager over støj: Havnedirektør afviser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere klager over støj: Havnedirektør afviser
Kalundborg - 23. maj 2018 kl. 12:59
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byggeriet af Kalundborg Ny Vesthavn overskrider klart de støjgrænser, som er indeholdt i gældende VVM-redegørelse.

Det mener to beboere, Pia Østergaard, Strandstien, og Lene Mikkelsen, der bor på Kystvejen. I brev til beboere på Vestre Havnevej, Strandstien, Kystvejen og enkelte boliger på andre veje med nærhed til byggeriet, ønsker brevskriverne at klage over støjen og opfordrer andre, som deler brevskrivernes opfattelse, at gøre det samme.

- Send en kort klage vedrørende støjgener til Birgitte Tøttrup, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen - og gør det hurtigt, lyder opfordringen.

Lene Mikkelsen og Pia Østergaard påpeger, at det »iden indledende VVM-redegørelse er vurderet, at der kun vil være lav støj nord for fjorden«, og at »havnen har tilladelse til at udføre arbejdet inden for de nærmale støjgrænser, som er 35-45 dB for åben-lav bebyggelse afhængig af ugedag/tidspunkt«.

Og så skriver beboerne:
- I perioden fra marts til maj har beboere målt støj, der overskrider det tilladte med mindst 15-20 dB. Især aften, weekend og nat er der store overskridelser udover det tilladte.

Bent Rasmussen, Kalundborgs havnedirektør, betoner, at udbygning og ramning holdes indenfor de støjgrænser, der er gældende og som er angivet i VVM-redegørelsen.

Og så siger Bent Rasmussen:
- Vi har kun arbejdet med den såkaldte ramning (dunkeslag) i dagtimerne, for vi har ikke tilladelse til andet. Vi har derfor ikke arbejdet med ramning i aftentimer, i weekender eller om natten. Støj af den beskrevne karakter stammer fra igangværende arbejde på Asnæsværkets grund - men har altså ikke noget med Kalundborg Havn at gøre.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk