22. april 2021
Tina Testrup underviser i Ballroom Fitness i kalundborg, Holbæk og Stigs Bjergby. Fotos: Elisa Hauerbach
gallery icon

Se billedserie

Tina Testrup underviser i Ballroom Fitness i kalundborg, Holbæk og Stigs Bjergby. Fotos: Elisa Hauerbach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ballroom Fitness har fået godt fat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ballroom Fitness har fået godt fat
Opdateret 17. november 2017 kl. 13:01
Kalundborg - 17. november 2017 kl. 12:51
Af Elisa Hauerbach

Dans udløser lykkehormoner i hjernen, og det er der efterhånden rigtig mange, der er klar over i Nordvestsjælland.

Derfor kommer eleverne valfartende fra hele egnen, for at deltage i Tina Testrups hold med Ballroom Fitness.

Det startede med et enkelt hold i Stigs Bjergby, men populariteten var stor og tilgangen eksplosiv, så det seneste par måneder har man også kunnet gå til den lykkeskabende motionsform i Kalundborg og Holbæk.

- Jeg bliver simpelthen selv så glad af at se mine elever have det godt med at få gang i kroppen, så det er fornøjelse at undervise i Ballroom Fitness, siger Tina Testrup.

Man bruger grundtrinene i standard og latindansene og sætter dem sammen i små serier, der udføres individuelt, altså uden en dansepartner. Det gælder om at have det sjovt og få pulsen op til musik, man næsten ikke kan stå stille til.

- Jeg ser det som et succeskriterie, at man har grinet, danset og svedt. Den kunstneriske udførelse går jeg ikke op i. Her har vi fokus på fitness, ikke danseundervisning, men jeg kan sagtens se at nogle af eleverne har danset før og er glade for at gøre det igen, siger Tina Testrup, der udover at være Ball­room Fitnessinstruktør, også underviser i Ballroomdans for Parkinson-patienter.

En af deltagerne på holdet i Kalundborg er den 36-årige Tanja Valentin-Jensen, der selv bor i Kalundborg og arbejder på Novozymes.

- Jeg er simpelthen så glad for at gå til Ballroom Fitness. Det er, som om jeg får rystet alle tanker ud af hovedet og bare kan nyde at danse. Det føles som mental oprydning, fordi jeg ikke behøver at spekulere over, om jeg nu gør det rigtigt, for Tina stiller ingen andre krav, end at man har det godt med at danse.

En anden af Kalundborgholdets deltagere er Gitte Dahl Christensen på 53 år, som også bor og arbejder i Kalundborg.

- Jeg går her med mine kollegaer fra Novo Nordisk. Vi så på Facebook, at der blev oprettet hold i Kalundborg, så vi blev enige om at prøve, og nu er vi superglade for det. Når man først kommer i gang, er det nemlig skidesjovt. Man sveder, får et godt grin og klumrer lidt rundt, men det gør vi alle sammen, så det er helt ok. Faktisk kan vi også godt finde på at tage et par dansetrin en gang imellem på arbejdet, for lige at få blodomløbet i gang, siger hun.

Gitte Dahl har aldrig gået til dans før, men det afskrækker hende ikke.

- Min mand gider ikke at danse, og det er helt fint at danse alene, samtidig med at der kommer sved på panden. Det er altså også en sejr, når trinene først sidder der, for så bliver det helt overraskende, befriende at kunne slappe af i dansen, vugge i hofterne og smile samtidig, det er altså kvalitetstid, tilføjer Gitte Dahl.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk