31. maj 2020
Formand for Kalundborg Lokalarkiv Mogens F. Hansen overrakte lørdag et eksemplar af den nye bog »Arkivernes Hjul 2019« til Peter Hermann, som holdt en tale i  forbindelse med Arkivernes dag på Kalundborg Lokalarkiv. Foto: Anna Egeris Karstoft
gallery icon

Se billedserie

Formand for Kalundborg Lokalarkiv Mogens F. Hansen overrakte lørdag et eksemplar af den nye bog »Arkivernes Hjul 2019« til Peter Hermann, som holdt en tale i forbindelse med Arkivernes dag på Kalundborg Lokalarkiv. Foto: Anna Egeris Karstoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arkivet er byens hukommelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arkivet er byens hukommelse
Kalundborg - 09. november 2019 kl. 17:49
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På lokalarkivet i Kalundborg ligger der blandt andet en bog med skitser af huse og skibe tegnet af maleren Otto Stoltenberg. Der står også en rød figur, der forestiller en lille Bukh-motor. Begge dele er havnet på arkivet, fordi nogen har valgt at indlevere det.

Lørdag blev folk inviteret indenfor på arkiver rundt omkring i hele landet i anledningen af Arkivernes dag, og på Kalundborg Lokalarkiv var årets tema »Smid det ikke ud«.

- Indleveringerne er det, vil lever af og det, vi kan bidrage med til at formidle historien videre for eksempel i avisen, forklarede formand for Kalundborg Lokalarkiv Mogens F. Hansen, der snart skal hente en gammel bog om Vor Frue Kirke, som en ældre mand fra Roskilde vil indlevere til arkivet.

Med årets tema blev folk opfordret til at komme forbi arkivet med gamle ting, der kan være med til at fortælle vores fælles historie.

Blot i år er der således blevet indleveret 100 objekter til arkivets samling - lige fra billeder og tekster til bøger.

I forbindelse med lørdagens arrangement udgav arkiverne også bogen »Arkivernes Hjul 2019«, den fjerde årbog i rækken. En bog med artikler fra alle otte arkiver i kommunen - både fra dengang og i dag.

Forordet er skrevet af Peter Hermann, tidligere formand i Kalundborg Turistforening, som var inviteret til at holde tale på arkivet i Kalundborg. Han var også optaget af, hvor vigtigt det er at opbevare arkivalier.

- Arkivet gemmer og opbevarer vores fælles fundament for byen, arkivet er byens hukommelse, sagde han blandt andet i sin tale.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk