4. april 2020
Befolkningstallet i Kalundborg - her nogle få af dem på en varm sommerdag i Kordilgade - er uændret faldende i det seneste år. Foto: Anders Ole Olsen
Befolkningstallet i Kalundborg - her nogle få af dem på en varm sommerdag i Kordilgade - er uændret faldende i det seneste år. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ansættelsesstop løfter kasse-beholdning pænt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansættelsesstop løfter kasse-beholdning pænt
Kalundborg - 25. februar 2020 kl. 06:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Indkøbs- og ansættelsesstoppet i Kalundborg Kommune, som blev gennemført i slutningen af sidste år, har synlig indvirkning på den kommunale kassbeholdning. Det viser de seneste tal fra januar 2020.

I slutningen af januar udgjorde de likvide aktiver 157,7 millioner kroner, hvilket er 44,6 millioner kroner højere end på samme tidspunkt i 2019. Den gennemsnitlige likviditet er på 327,4 millioner kroner, og det er til gengæld 134,4 millioner kroner mindre end tilsvarende tidspunkt sidste år, men disse tal spiller ikke den store rolle her og nu.

Det gør den aktuelle kasse­beholdning derimod, og det præcieres i økonomiudvalgets sagsgennemgang, at den store difference i likvide aktiver sent i januar i år - sammenlignet med januar 2019 - hovedsageligt skyldes indkøbs- og ansættelsesstoppet i 2019 - foruden forskydninger i kortfristede tilgodehavender og gæld, som det præciseres i økonomistabens orientering om udviklingen i kommunens økonomi.

Til gengæld er der ingen fremgang at spore i antallet af borgere i Kalundborg Kommune:

Der har været et fald i befolkningstallet på 204 personer i perioden fra januar 2019 frem til januar 2020, hvor befolkningstallet aktuelt er opgjort til 48.436. Der har været et fald på 16 personer i januar 2020.

Økonomerne godtgør også, at de aktuelle debitorrestancer, der ligger til inddrivelse ved Skat, er faldet med 60.000 kroner til 44,64 millioner kroner.

De øvrige restancer til kommunen - herunder ejendomsskatter - er steget med godt og vel en million kroner til ialt 24,75 millioner kroner.

BR

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk