22. oktober 2018
- Det er min helt klare opfattelse, at vi har at gøre med en ualmindelig grov sag, og det skal selvfølgelig også afspejles i straffen, lød det fra anklageren i Tømmerupsagen. (Arkiv)
- Det er min helt klare opfattelse, at vi har at gøre med en ualmindelig grov sag, og det skal selvfølgelig også afspejles i straffen, lød det fra anklageren i Tømmerupsagen. (Arkiv)
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anklager går efter 12 år eller mere mod dømt præst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklager går efter 12 år eller mere mod dømt præst
Kalundborg - 13. november 2017 kl. 10:45
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved dagens procedure i retssagen mod den pædofili-dømte tidligere Tømmerup-præst, Dan Peschack, der i fredags blev dømt for størstedelen af anklagerne om seksuelt misbrug og blufærdighedskrænkelser, lagde anklager Anja Liin vægt på, at overgreb mod børn er noget af det værste, man kan forestille sig, ligesom hun mente, at der er tale om en ualmindelig grov sag.

arrow Læs også: Tømmerup-præst venter trekvart år på ankesag

Det er min helt klare opfattelse, at vi har at gøre med en ualmindelig grov sag, og det skal selvfølgelig også afspejles i straffen. Derfor går jeg efter en straf på ikke under 12 til 14 års fængsel, sagde anklageren, der også procederede for, at den 47-årige tidligere sognepræst skal forbydes at have med børn og unge under 18 år at gøre, ligesom hun mente, at han skal frakendes retten til at virke som præst i fremtiden.

Hun hev også straffelovens paragraf 88 frem, der gør det muligt, at lægge op til halvdelen af den udmålte straf oveni, fordi hun mener, at der er tale særligt skærpende omstændigheder, idet han har misbrugt sin stilling som præst.

Nu er det som bekendt svært at spå, men Dan Peschack er fundet skyldig igennem de sidste 10 år at have misbrugt adskillige børn, som han er kommet i kontakt med gennem sit arbejde som præst, og derfor mener jeg, at der er nærliggende risiko for, at det kan ske igen, sagde Anja Liin også i sin procedure.

Anklageren lagde også vægt på, at den tidligere præst undervejs ikke har udtrykt anger over sine handlinger.

Siden sagen begyndte, har vi ikke hørt skyggen af fortrydelse fra Dan Peschack, og heller intet om at han ønsker at rette op på det, han har gjort. Vi har ikke hørt et ord fra ham om, hvor hårdt det har været for de forurettede. Han har kun talt om, hvor hårdt det har været for ham selv at se på de billeder og videoer, han selv har taget, sagde Anja Liin.

Derudover var anklageren også overbevist om, at overgrebene har været planlagte.

Det er min klare opfattelse, at det her har været særligt planlagt. Det har ikke været i et indfald af dårlig dømmekraft. Vi har set masser af eksempler på, hvordan han har manipuleret de her børn, så han har dem, lige hvor han vil have dem. Vi har set, hvordan han optræder som piger på forskellige falske profiler på nettet, hvor han opfordrer børnene til sex. Vi har også gennem sms-beskeder set, hvordan han inden et besøg gør alkohol klar, så den forurettede kunne sove sødt og tungt, så Dan Peschack kunne forgribe sig på ham. Der er intet, der er impulsivt eller tilfældigt opstået. Det er planlagt, og det skal selvfølgelig også udmåles i straffen, lød det fra anklageren.

Der ventes at falde endelig dom med strafudmåling på onsdag. Inden da skal Dan Peschacks forsvarer Ulrik Sjølin også procedere ved Retten i Holbæk.

arrow Tidligere Tømmerup-præst får 10 års fængsel
15. november 2017 kl. 13:06 Opdateret: kl. 13:10
arrow Forsvarer går efter fire års fængsel
13. november 2017 kl. 11:40 Opdateret: kl. 11:40

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk