27. september 2020
Gitte Johansen (V), formand for socialudvalget i Kalundborg Kommune: - Vi kan ikke gøre så meget ved afgørelsen. Foto: Mie Neel
Gitte Johansen (V), formand for socialudvalget i Kalundborg Kommune: - Vi kan ikke gøre så meget ved afgørelsen. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ankestyrelsen dømmer Kalundborg for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ankestyrelsen dømmer Kalundborg for millioner
Kalundborg - 16. februar 2019 kl. 08:31
Af Bjarne Robdrup

6,4 millioner kroner at betale ved kasse 1. Og 1,6 millioner kroner pr år, så længe borgeren lever.

Det er den pris, som Kalundborg Kommune skal betale efter at have tabt en sag i Ankestyrelsen i en strid med den kommune, som borgeren flyttede til.

Den pågældende borger er ude af stand til at klare sig selv.

- Det er en afgørelse, der gør ondt, siger formanden for socialudvalget i Kalundborg Kommune, Gitte Johansen (V) - og tilføjer:

- Men vi kan ikke gøre andet i udvalget end at tage afgørelsen til efterretning.

Gitte Johansen, der ikke har kendskab til de konkrete omstændigheder omkring borgerens handicap eller alder, fortsætter:

- Ankestyrelsen har truffet afgørelsen på baggrund af lovgivningen. Det har været vores opfattelse, således som socialforvaltningen har læst loven, at Kalundborg ikke skulle betale for pleje, som borgeren modtager, efter at den pågældende var flyttet fra kommunen. Men Ankestyrelsen har set anderledes på den afgørelse, som modtagekommunen valgte at anke, og omstændighederne gør, at vi er dømt til at betale et engangsbeløb på de 6,4 millioner kroner - foruden 1,6 millioner kroner pr år.

Hvorfor skal Kalundborg også betale for pleje af borgeren fremadrettet?

- Ankestyrelsen har truffet sin afgørelse ud fra lovens bogstav, og den er ikke gået Kalundborg Kommunes vej. Vi kan ikke gøre så meget. Men det er klart, at afgørelsen gør ondt på socialområdets i forvejen pressede økonomi, siger socialudvalgets formand.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk