10. juli 2020
Anita Winther repræsenterer fremover Det Konservative Folkeparti i kommunalbestyrelsen i Kalundborg. Foto: Charlotte Kofoed.
Anita Winther repræsenterer fremover Det Konservative Folkeparti i kommunalbestyrelsen i Kalundborg. Foto: Charlotte Kofoed.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anita Winther: Svært at trænge igennem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anita Winther: Svært at trænge igennem
Kalundborg - 11. september 2019 kl. 15:29
Af Martin Stokkebro Moestrp
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Utilfredsheden med livet som politiker i Venstres gruppe i kommunalbestyrelsen har været til stede længe, inden Anita Winther som konsekvens valgte at skifte til Det Konservative Folkeparti onsdag. Det fortæller det nu tidligere Venstre-medlem.

arrow Læs også: V-politiker skifter til De Konservative

- Jeg har følt, at det var svært over for gruppen at komme igennem med mine argumenter. Det handler selvfølgelig også om, at jeg selv kan blive bedre til at argumentere, men jeg føler, at jeg nu har behov for at stå på egne ben, siger hun.

I en pressemeddelelse i forbindelse med hendes farvel nævner hun, at hun forlader Venstre på grund af dels uroen i Venstre på landsplan, dels »det politiske klima i Venstre i kommunalbestyrelsen«. Det sidste uddyber hun »i forbindelse med flere beslutninger og den måde, tingene ledelsesmæssigt er blevet håndteret på i gruppen i Kalundborgs kommunalbestyrelse, ikke har været enig«.

Anita Winther nævner sagen omkring vejen mellem Raklev og Herredsåsen, som en hun ikke har været helt enig i håndteringen af, men ellers er hun ikke meget for at komme ind på konkrete eksempler på uenigheden.

- Jeg er enig i, at vejen skulle være det, men jeg synes måske, at man skulle have sparket den til hjønre, mens man hørte borgerne, siger hun.

Hun understreger, at hun stadig ser sig selv i valgforbund med Venstre og Dansk Folkeparti, der udgør flertallet i kommunalbestyrelsen.

- Jeg er ikke blevet en rød reje, og jeg ser stadig mig selv som en del af den blok. Men jeg vil også gerne snakke med hele kommunalbestyrelsen. Lokalpolitik er ikke det samme som den på Christiansborg. Her står vi allesammen sammen om Kalundborg, siger hun.

På det ideologiske plan siger hun, at hun ser sig selv som mere socialkonservativ end liberal.

- Jeg har opdaget hen ad vejen, at jeg ikke er så liberal. Da jeg startede i politik sagde jeg, at jeg var rød i hjertet, men blå i fornuften. Det passer stadig, og derfor kan jeg også se mig passe godt ind hos De Konservative, der går mere ind for at hjælpe de svageste, og ikke mindst for at beskytte klimaet, siger hun.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk