21. januar 2019
De to akkordeonister Stig Anders Larsen (tv.) og Dean Delgiusto var til nytårskoncerten gennem en fysisk kraftudfoldelse, et maraton-løb på tryk-knapperne.
gallery icon

Se billedserie

De to akkordeonister Stig Anders Larsen (tv.) og Dean Delgiusto var til nytårskoncerten gennem en fysisk kraftudfoldelse, et maraton-løb på tryk-knapperne.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alternativ nytårskoncert for fuld udblæsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alternativ nytårskoncert for fuld udblæsning
Opdateret 10. januar 2018 kl. 09:04
Kalundborg - 09. januar 2018 kl. 22:31
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Wiener Philharmonikerne spiller Johann Strauss' »Radetzky March« til nytårskoncert i Musikverein, bliver publikum guidet i at klappe på den helt rigtige måde af dirigenten.

Tirsdag var Raklev Kirke i Kalundborg det lokale svar på Musikverein, da de fingerfærdige lokale akkordeonister Stig Anders Larsen og Dean Delgiusto, tilsammen Duo Accofolk, gav nytårskoncert med stærk inspiration fra Wien og spillede symfonisk musik arrangeret for akkordeoner.

- Når Wiener Philharmonikerne kan afslutte med »Radetzky March«, så er det vel også godt nok til os, spøgte Stig Anders Larsen og fyrede op under sit akkordeon, mens Dean Delgiusto kastede håndtegn til publikum og indikerede klap-styrken i den festlige afslutning.

Fra nytårskoncerten i Wien havde de også hapset Johann Strauss' lystige »Trish Trash Polka« og verdens mest kendte vals, Strauss' »An der schönen blauen Donau«, hvor publikum i den tæt pakkede kirke nynnede stille med.

H.C Lumbye er det danske svar på Strauss; af ham fik publikum den fræsende »Champagne Galop«. Der var også festligt nytårshumør i Rossinis ouverturer til operaerne »Wilhelm Tell«, »Den tyvagtige skade« og »Italienerinden i Algier«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk