8. august 2020
Onsdag besøgte den Dyreværnets mobile dyreklinik Kalundborg. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Onsdag besøgte den Dyreværnets mobile dyreklinik Kalundborg. Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle dyr kan få brug for en dyrlæge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle dyr kan få brug for en dyrlæge
Kalundborg - 12. december 2019 kl. 06:29
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dyreværnets mobile, nonprofit dyreklinik Frynseklinikken besøgte onsdag Misbrugscenteret i Kalundborg. Klinikken forsøger at nå ud til de kæledyr, som ellers ikke ville komme til dyrlæge.

Den 13 år gamle hund Werner tripper godmodigt op ad rampen og ind i den lille lastbil som holder parkeret bag Kalundborg Misbrugscenter. Indvendig er lastbilen indrettet som en lille dyrlægeklinik. Den er en af de to Frynseklinikker, som findes i Danmark.

Det er mobile dyreklinikker, der drives af dyreforeningen Dyreværnet, og Werner, der er en blanding af en gravhund og en engelsk bulldog, er allerede kendt med klinikkens personale, der består af dyrlæge Pia Nielsen og veterinærsygeplejerske Sofie Pless.

- Han har taget en anelse på, siden han var her sidst. Du skal holde øje med, hvad han spiser, formaner dyrlægen Werners ejer, Lars Olsen.

Der er dog ellers ikke noget akut galt med Werner, der i stedet er kommet til klinikken for at få klippet sine negle.

- Werner er en god hund, men han også lidt besværlig. Det er umuligt at få lov at klippe hans negle. Hvis jeg skulle gå til en almindelig dyrlæge og få det gjort, så vil de først lægge ham i totalbedøvelse. Det koster 1.600 kroner, og det har jeg simpelthen ikke råd til, forklarer Lars Olsen.

På Frynseklinikken betaler man i stedet, hvad man kan. Har man slet ingen penge, er behandlingen gratis.

- De fleste kommer til at betale et mindre beløb, da det handler om at tage ansvar for eget kæledyr, men det er ikke afgørende for klinikkens økonomi. Vi lever i stedet af donationer og fundraising, forklarer Sofie Pless.

Frynseklinikkerne blev oprettet i 2018 efter en donation til Dyreværnet fra dyreelskeren Jørgen Andersen, og er opkaldt efter hans hund Frynse.

Der findes to frynseklinikker i Danmark. Den ene dækker hele Jylland, mens den klinik, som Pia Nielsen og Sofie Pless betjener, kører rundt på Sjælland og øerne. Ideen er, at klinikkerne skal afhjælpe de situationer, hvor dyrets ejer ikke har råd eller overskud til at tage dyret til dyrlæge.

- Der er en del dyr rundt om i landet, som ikke kommer til dyrlæge selvom de har brug for det. Nogen har ikke råd, andre har ikke det sociale overskud til at komme ud, nogle kan ikke klare transporten. Vi samarbejder med misbrugscentre, væresteder og dyreklinikker rundt om i landet, og vi forsøger at komme til dem, som har brug for os, forklarer Pia Nielsen.

- Mobile nonprofit dyreklinikker er meget udbredte i USA, men det er forholdsvist nyt i Danmark. Frynseklinikken var den første af sin slags, da den blev startet i 2018, fortæller Sofie Pless.

På hjemmesiden dyreværnet.dk kan man se køreplanen for Frynseklinikken i den kommende måned.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk