18. september 2020
Peter Jacobsen (DF), formand for ældre- og sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune, fortæller, at der i første omgang skal bruges 2,25 mio. på akutpladser. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Peter Jacobsen (DF), formand for ældre- og sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune, fortæller, at der i første omgang skal bruges 2,25 mio. på akutpladser. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Akutpladser får flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Akutpladser får flere penge
Kalundborg - 14. januar 2020 kl. 10:30
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det faglige niveau skal løftes på akutpladserne på Odinscentret i Kalundborg Kommune.

Ældre- og sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune nikkede mandag ja til forslaget om akutpladser, hvor det blandt andet er meningen, at der skal ansættes en sygeplejefaglig koordinator.

- Vi skal have et tæt samarbejde med Slagelse - og Holbæk Sygehus, så vi får løftet det faglig niveau, siger Peter Jacobsen (DF), formand for ældre- og sundhedsudvalget.

Årligt, er det planen, at der skal bruges 2,25 millioner kroner, og pengene kommer fra ældre- og sundhedsudvalgets egen ramme.

- Nu må vi se, om det nok. Vi regner også med, at når kvaliteten bliver løftet, så undgår vi også flere genindlæggelser på sygehuset, hvilket vi sparer penge på senere, siger Peter Jacobsen.

Der er nu blevet udarbejdet kriterier for ophold på akutpladser samt en beskrivelse af konkrete arbejdsgange.

Kalundborg Kommune tilbyder både akutpladser og midlertidige pladser.

En akutplads defineres som en plads, hvor henvisningen sker fra en akutmodtagelsesafdeling på et sygehus, vagtlæge eller praktiserende læge i samarbejde med sygeplejerskerne i Kalundborg Kommune, og hvor behandlingsansvaret forbliver hos henvisende enhed. En akutplads er gratis for borgeren, mens der på midertidige pladser er brugerbetaling.

For akutpladserne kan leve op til de faglige udfordringer og den øgede koordinering, som skal være mellem sygehuse og de praktiserende læger, vil der være være behov for at øge antallet af medarbejdere med døgndækkende sygeplejefaglige og daglige terapeutfaglige kompetencer for at sikre, at de sundhedsfaglige indsatser kan leveres rettidigt til de borgere, der indlægges på akutpladserne.

- Der skal være videndeling og netværk på tværs af sygehus og kommune, hvor eksempelvis de kommunale medarbejdere kommer i praktik på en akutafdeling, siger Peter Jacobsen.

Forslaget skal nu sendes i høring hos ældrerådet, inden det skal behandles igen af ældre- og sundhedsudvalget

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk