31. marts 2020
KFUM Spejderne Eskebjerg har to meginjoller, som i sejlsæsonene bliver brugt i Sejerøbugten. Privatfoto
KFUM Spejderne Eskebjerg har to meginjoller, som i sejlsæsonene bliver brugt i Sejerøbugten. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aktiv og søstærk spejdergruppe fylder 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktiv og søstærk spejdergruppe fylder 60 år
Kalundborg - 25. februar 2020 kl. 14:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Eva Lyng Johansen
Den 1. marts i år er det 60 år siden at KFUM spejderne Eskebjerg blev grundlagt - igen.

For tilbage i 1946 havde man, under gruppeleder Christian Birk, som var gårdejer i Eskebjerg, nemlig samlet en lille gruppe drenge og gruppen deltog i den første korpslejr i Sønderborg efter krigen.

Den lille gruppe fortsatte frem til 1951, hvor man valgte at nedlægge gruppen.

Men så i 1960 havde man samlet kræfter og igen under Christian Birk, samlede man en flok på 10 drenge, der under ledelse af Henry Christensen som tropleder, drog afsted til det østjyske for at deltage i korpslejren på Moesgaard Strand. Ligesom det senere har været tilfældet, ja så huskes den lejr især for dens vejr - det regnede fra start til slut.

Dette andet forsøg, ja det holdt og siden har KFUM i Eskebjerg eksisteret. Der er kommet ulve, piger og familiespejdere til, og sammen har man lært og leget sig til at opnå de færdigheder og egenskaber som en spejder skal kunne. Færdigheder og egenskaber som at være hjælpsom, respektere andre, tage medansvar og værne om naturen er nemlig alle ting, som kan gavne en hele livet igennem.

Samme hytte
I dag holder gruppen til i den samme hytte som dengang, bag ved den gamle skole, på Eskebjerg Strandvej, men den hytte har de sidste mange år været alt for lille, da man p.t. er mellem 30 og 40 børn og en del frivillige ledere, der mødes hver tirsdag.

Gruppens flittige ledere har derfor måtte tænke ud af boksen/hytten og har blandt andet erhvervet sig to meginjoller, som i sejlsæsonen bliver brugt flittigt i Sejerøbugten.

Hvis man bor i nærheden af bugten, har man måske allerede set spejderne til søs.

Gruppen gør meget ud af at være synlige, så man er med på Snertinge Kræmmerdag, ligesom man har et tæt samarbejde med den lokale kirke og så inviteres lokalområdet hvert år i efterårsferien til æblepressedag af spejderne.

Gruppeledelsen sætter også højt, at spejderne fra en tidlig alder lærer, at man i Eskebjerg, kun er en lille del af noget større, så spejderne deltager altid gerne i lejre, både på distrikts- og landsplan.

- Vi glæder os allerede til årets distriktslejr på Observatorium Brorfelde og i 2022 den store landslejr i Hedeland, Roskilde, lyder det fra Christina Morsing fra gruppeledelsen.

Selve jubilæet fejres med en reception søndag den 8. marts 13-16 og man håber at både »gamle« og »nye« spejdere, naboer og samarbejdspartnere vil kigge forbi hytten.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk